Orta Mahalle Muhtarlığınca Panel Düzenlendi

Orta Mahalle Muhtarlığınca Panel Düzenlendi

Orta Mahalle Muhtarlığınca Panel Düzenlendi

Haber:Nesrin BAYRAM
Akçaabat Orta mahalle muhtarlığınca ”Aile içi Şiddet ve Madde Bağımlılığı” konulu panel düzenlendi.

Düzenlenen panele Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel,Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya,Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ile konuşmacı olarak; İlçe Emniyet müdürü Sedat Tüfekçi, İlçe Milli Eğitim müdür Ahmet Üçüncü, psikolog Sevda Kibar,İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube müdür Ahmet Koç, rehber öğretmen Metin Şar ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış konuşmasını Orta mahalle muhtarı Muzaffer Güner’in yaptığı panelde konuşan Akçaabat Kaymakamı bu tür etkinlikten dolayı Muzaffer Güner’e teşekkür ederek “inşallah bu akşam faydalı olur. Bundan sonra ki süreçte de bu tarz panelleri yapmaya devam eder. Orta mahalle bu tarz panellerde örnektir. İnşallah diğer muhtarlarımızda yapar” şeklinde konuştu.mahalle.jpg

Panele konuşmacı olarak katılan İlçe Emniyet Müdürü Sedat Tüfekçi, ilçe emniyet müdürlüğünün çalışmaları ve toplum destekli polis teşkilatı hakkında bilgi vererek “155’i bütün olumsuzluklarda arayın.Biz 155’e gelen bütün ihbarları değerlendiriyoruz.155’i aramaktan korkmayın “ dedi.

Güvenli internet kullanımı hakkında konuşmacı olarak panele katılan İlçe Milli Eğitim müdürü Ahmet Üçüncü ise konuşmasına bizzat kendisinin yaşadığı bir olayı anlatarak güvenli internet kullanımı hakkında bilgi verdi ve aileleri çocukların kontrolü konusunda uyardı.

konusmacilar.jpg

Konuşmasına sunumla başlayan ve Madde kullanımı ve etkileri ve aile içi şiddet konusunda panele konuşmacı olarak katılan, Haçkalıbaba Devlet Hastanesi doktoru psikolog Sevda Kibar ise, madde nedir? İnsanlar neden bağımlı olur? sorularına açıklama getirerek bilgi verdi. Ailelerin neler yapması gerektiğini söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Koç ise afet bilinci hakkında bilgi vererek neler yapılması gerektiğini açıkladı.

Son olarak rehber öğretmen Metin Şar’ın söz sahibi olduğu panelde aile içi iletişim nedir? Aile ile çocuk arasında iletişim nasıl olur ve nasıl sağlanmalıdır? konusunda bilgi vererek konuşmasını bitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler