Örs, Akçaabat'ı Meclise Taşıdı

Örs, Akçaabat'ı Meclise Taşıdı

Örs, Akçaabat'ı Meclise Taşıdı

Güney Çevre Yolu için Meclis’te çağrı yaptı İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon'da deniz dolgusu nedeniyle yaşanan kıyı sorunlarını Meclis’e taşıdı. Ekolojik dengenin bozulduğunu savunan Örs, Güney Çevre Yolu istedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon'da deniz dolgusu nedeniyle yaşanan kıyı sorunlarını TBMM'de gündeme getirdi. Kıyı sorunları nedeniyle oluşan çevre kirliliği ve bozulan ekolojik dengeye dikkat çeken Örs, "Trabzon'da yaşanan kıyı sorunlarını ve özellikle deniz dolgusu nedeniyle yaşanan çevre kirliliğini ve doğanın ekolojik dengesinin bozulmasını zaman zaman bu kürsüde dile getirmiştim. Şu acı gerçeği ifade etmek zorundayım ki: Trabzon'un 85 kilometrelik doğal kumsal olan sahil şeridinin yüzde 86'sı yapılan dolgular nedeniyle yok olmuştur. Dolgunun hâlen de sürdürüldüğü şehrimizde az sayıda kumsalımız da kaybolma tehlikesiyle karşı karşıyadır." dedi.

ÇEVRE YOLU SESİNE KULAK VERİLMELİ

 Trabzon'da kent konseyleri tarafından yapılan toplantıda çıkan Güney Çevre Yolu kararına dikkat çeken Milletvekili Hüseyin Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bundan birkaç gün önce Akçaabat ilçemizde,  bir toplantı gerçekleşti. Trabzon'un ortak sorunlarını konuşmak amacıyla Akçaabat, Ortahisar ve Trabzon Kent Konseyleri bir araya geldi. Akçaabat sahilinde deniz doldurularak yapılması planlanan yolla ilgili belirsizliğin ortadan kaldırılmasını talep ettiler. Deniz doldurularak yapılacak yola karşı olduklarını beyan ederek kalıcı çözümün güney çevre yolu olduğunu vurguladılar. Bu 3 konseyimizin almış olduğu karar Trabzon'da geniş yankı buldu. İlgili kişi ya da kurumların da bu sese kulak vermeleri gerekmektedir.

" “GÜNEY ÇEVRE YOLU ŞEHİRLEŞME PROJESİDİR”

Konuşmasının son bölümünde Güney Çevre Yolunun sadece bir ulaşım projesi olmadığını vurgulayan Milletvekili Örs," Ben de bu 3 kent konseyindeki arkadaşlarımızın almış oldukları kararı yüce Meclisin kürsüsünden sizlere arz ediyorum çünkü Güney Çevre Yolu, Trabzon için sadece bir ulaşım ve trafik çözümüne katkıda bulunacak bir proje değil, aynı zamanda Trabzon'a yeni bir Trabzon katacak bir şehirleşme projesidir. Hükûmette Trabzonlu 4 bakanımızın olduğu bir dönemde bu güney çevre yolu yapılmayacak da ne zaman yapılacaktır. " dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler