Olimpiyat Meşalesi Atina’dan Alındı

Olimpiyat Meşalesi Atina’dan Alındı

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın meşale Atina’da düzenlenen törenle alınarak Trabzon’a yola çıkarıldı.


İlk olimpiyatların yapıldığı  Panathenaic Stadyumu’nda yapılan törene Olimpiyat Marşı’nın okunması ile başlandı. Daha sonra Avrupa Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Kikis Lazaridis konuştu.

olimpiyat-mesalesi.jpg

Lazaridis, olimpiyat ruhunun gençlik oyunları ile ayrı bir anlam kazandığını belirterek, Trabzon’da yapılacak oyunlara rekor bir katılımın olacağını belirtti.

 

olimpiyat-mesalesi1.jpg

 

Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı  Sypros Capralos da, EOC’nin organizasyonu olan organizasyonun gençleri dostluk ve fair play ortamında yarıştırıp, kaynaştıracağını belirterek,  “Bu gençler Trabzon’da yeni dostluklar edinecekler. Burada yakılan meşale Trabzon’da ışık verecek. Bu meşale Trabzon’dan dünyayı aydınlatacak” diye konuştu.

olimpiyat-mesalesi7.jpg

Daha sonra olimpiyat geleneğindeki dua sahnesi 2015’i gerçekleştirilecek olan Gürcistan’dan gelen genç kızlar tarafından canlandırıldı ve meşale yakıldı. Yakılan meşale de Yunanlı sporcu Leftezis Theoolozou tarafından, Türk sporcusu Sevda Hanım Seyis’e teslim edildi.  Sevda Hanım Seyis, meşale ile kısa bir koşu yaptı. Ardından Trabzon’a getirelecek meşale ateşi Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi başkanı Capralos tarafından Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan  Fevzi Gümrükçüoğlu’na teslim edildi.

olimpiyat-mesalesi2.jpg

Meşalenin alımından sonra kürsüye gelen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  olimpiyatların doğduğu yer olan Atina’dan aldıkları meşalenin ışığında Trabzon’da dostluğun yarışıp, kazanacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Meşaleyi buradan aldığımız duygu ve düşünceleri Atina gibi tarihin en eski kentlerinden biri olan Trabzon’a taşıyacağız. Bundan onur ve mutluluk duyuyoruz. 49 Avrupa ülkesinin genç sporcularını en iyi şekilde ağırlayacak ve tarihin en iyi EYOF organizasyonunu gerçekleştireceğiz. Sizleri Trabzon’a bekliyoruz.”

 

olimpiyat-mesalesi3.jpg

 

EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker tarafından Yunanistan MOK başkanı Capralos’a,  Trabzon’un özel tanıtım hediyelerini verdi.

 

olimpiyat-mesalesi5.jpg

 

Törenin son bölümünde ise Türkiye ve Yunanistan Milli Marşları okundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor