Olimpik Gün Koşusu Yapılacak

Olimpik Gün Koşusu Yapılacak

Trabzon'da Pazar günü Olimpik Gün Koşusu yapılacak. 5 Haziran Pazar günü saat 09:00'da İkram Sofrası önünden başlayacak olan Olimpik Gün Koşusunda hedef Dünya birincisi olmak.


Konuya ilişkin Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Şerif Özgür ve TMOK Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Güçlü, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "5 Haziran 2011 günü olimpizm ayaklanıyor. Türkiye Olimpizm için yürüyor ve koşuyor. Sporun zirve kenti biziz. Olimpizm ayaklanıyor yürüyüşüne katılan 9 il arasında Trabzon Türkiye birincisi ve dünya ikincisi oldu. Biz bu yıl dünya birinciliğini hedefliyoruz. Ben bütün Trabzonluları 5 Haziran 2011 Pazar günü bu etkinliğe davet ediyorum. Olimpik Türkiye için koşuyoruz" dedi.

TMOK Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Güçlü, "Burada olmaktan çok mutluyuz. Türkiye'de bu heyecan 9 kentte birden yaşanıyor. Olimpik Gün koşusuna katılmak olimpizmi desteklemenin ifadesidir. Yıllardır Türkiye'nin çok değerli futbol kenti olarak bildiğimiz Trabzon gerçek bir olimpiyat kentine dönüşmüştür. Devletimizin büyük desteğiyle spora yapılan yatırımlar Trabzon geleceğinin en kıymetli mirasıdır. Rakamlar Trabzon'un diğer 8 ilin önünde olduğunu gösteriyor. En yüksek katılım geçen yılda Trabzon'dan olmuştu. Yaklaşık 1-1.5 ay sonra Olimpiyatların yapılacağı Trabzon'a da bu yakışırdı zaten pek şaşırmadım bu nedenle. Herkese bu olayı sahiplendiği için çok çok teşekkürler" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ise, "Bu yıl Türkiye Olimpizm için yürüyor ve koşuyor sloganıyla yola çıktık. Geçen yıl numaratörde insanların sayımında sıkıntı oldu. bin 600 rakamını bulmuştuk. Ama bu yıl 5-6 binlerle bu rekoru kırarsak dünyada ses getirmek istiyoruz. Biz müdürlük olarak tüm tedbirlerimizi aldık her türlü platformda varız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor