Okutan'dan İnceleme

Okutan'dan İnceleme

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sera Gölü'nün turizm açısından daha cazip bir konuma getirileceğini söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, turizme kazandırılması amaçlanan Sera Gölü'nün turizm açısından daha cazip bir konuma getirileceğini söyledi.

Vali Okutan, beraberindeki DSİ 22. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ile ilçenin Yıldızlı beldesinde yer alan Sera Gölü'ne gelerek DSİ'nin burada yürüttüğü temizleme ve çevre düzenleme çalışmalarını inceledi.
Çalışmaların yürütüldüğü şantiyeye giden Vali Okutan, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeler sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Vali Okutan, ''Sera Gölü'nün genişletilerek, çevresinde yayaların yürüyebileceği ve piknik yapabilecekleri bir alan yapılması için DSİ yaklaşık 3 aydır bir çalışma yürütüyor. Bu sürede Sera Gölü üçte bir oranında büyüdü. Gölün bazı yerlerinde derinlik 10 metreye kadar ulaştı'' dedi.

-BÖLGE CAZİP HALE GETİRİLECEK-
Vali Okutan, gölün dolmasını önlemek için bentler yapıldığını ifade ederek, ''Çalışmalar tamamlandığında toplam 135 dekarlık bir alana ulaşılacak. Bu da uzun göle denk bir büyüklük oluyor'' diye konuştu.
Altyapı hizmetlerinin tamamlanması ve çevre düzenlemesi ile bölgenin turizm açısından cazip hale getirilmesinin amaçlandığını ifade eden Okutan, ''İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Yıldızlı Belediye Başkanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesinin katkılarıyla Sera Gölü'nü cazip bir konuma ulaştıracağız'' şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler