Okullarda Seçim Vardı

Okullarda Seçim Vardı

Akçaabat'ta ilköğretim okullarında Seçim Vardı.

 

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanan proje kapsamında gerçekleştirilen toplantı Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda 61 okul meclisi başkanının katılımı ile yapıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Cahit Bostan'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından başkanlık divanı oluşturuldu. Divanda İMKB Lisesi'nden Muhammet Arslantürk başkan, Özel Gülbaharhatun Anadolu Lisesi'nden Emine Mucteba Bozkır başkan yardımcısı, Işıklar Çok Programlı Lisesi'nden Pınar Aktaş ve Akçaköy İlköğretim Okulu'ndan İrem Memiş ise katip olarak görev aldı.

Divan kurulu ilk olarak toplantıya iştirak eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse'ye genel kurula hitap etmesi için söz hakkı verdi.

Milli Eğitim Müdürü Köse, her biri okullarında girdikleri seçimi kazanarak genel kurul üyesi olan tüm öğrencileri bu başarılarından ötürü kutlayarak, demokrasinin olmazsa olmazlarından biri olan seçimlerle ilk kez tanışan öğrencilerden demokrasiyi özümsemelerini ve bundan sonraki hayatlarının her aşamasında demokratik bir tavır sergilemelerini istedi.

Köse, konuşmasının ardından genel kurul üyesi olan tüm okullarımızın öğrenci meclisi başkanlarına toplan-tının anısı olacak birer kitap hediye etti. Köse kitapları bizzat kendisi dağıttı.

Toplantıda son olarak İl Öğrenci Meclisi'nde ilçemizi temsil edecek olan 5 kişilik İlçe Öğrenci Meclisi Yönetim Kurulu'nu belirlemek için yapılan seçim oldu. Yapılacak seçim için 15 okulumuzun öğrenci meclisi başkanı aday oldu.

Tüm adaylara projelerini anlatacakları konuşmalarını yapmaları için 5'er dakikalık propaganda süresinin verildiği toplantıda daha sonra seçime geçildi.

61 seçmenin 52'sini oy kullandığı ve kullanılan oyların 3'ünün geçersiz sayıldığı seçimin sonucunda 13 oy alan Akçaabat Teknik Lise, Çok Programlı Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Tuğba Pat-kavak İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı olarak seçilirken, yönetim kurulunda yer alacak diğer isimler ise 5 oy alan Akçaabat Anadolu Lisesi'nden Enis Çırak ile 4'er oy alan Dilara Neriman Ustasüleyman, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Burak Koç ve Ana-dolu İmam-Hatip Lisesi'nden Coşkun Sevim olarak belirlendi.

Bu öğrencilerimiz gelecek hafta yapılacak İl Öğrenci Meclisi'nde ilçemizi temsil edecek.

ogrenci-secimi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim