Okullar Tarımla Buluşacak

Okullar Tarımla Buluşacak

Okullar Tarımla Buluşacak

Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 8 Anaokulu,16 ilkokul ,19 ilk/ortaokul ve 14 ortaokuldan 12256 öğrenciye tarım bilincinin geliştirilmesini amaçlayan protokol Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL oluru ile Akçaabat Ziraat Odası başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ve Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü arasında imzalandı.

Protokol kapsamında öğrencilere örnek çiftçiler tarım alanlarında çalışmalar, organik tarım ürünlerinin yetiştirme ve tanıtımını yapmak, farklı tarım ürünlerinin  yetiştirilmesi ve okul bahçelerinde uygulama alanları yapılması, öğrencileri tarihi ve milli öneme sahip yerlere gezilere getirmeyi de kapsayacak.

 

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel imza sonrasında yaptığı değerlendirmede “günümüzde tarımda organik ürün yetiştirme faaliyetlerinin teşvik edilmesi, özellikle yöresel tarım ürünler ve faaliyetler bağlamında bilinçlenmelerin sağlanması önem arz etmektedir. Protokol öğrencilerimizin toplumsal aidiyet duygusu yüksek hayata aktif katılan, toplumsal hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan bireyler olarak potansiyellerini tam anlamı ile gerçekleştirebilecekleri imkan ve zemini oluşturmaya odaklanmaktadır. Bu protokol öğrencilerimiz ve toplum kesimleri arasında ortak bir amaç etrafında birlikte tarımsal faaliyet yapma anlayışı ve toplumsal birlikteliği tesis etmenin aracı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı  Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ise “ Çocuğun tabiatı sevmesi onu tanımasına bağlıdır. Ayakları toprağa değecek, eliyle fidan dikecek, çiçek dikecek, ona bakacak, sulayacak, dibini çapalayacak, büyüdüğünü fidanın meyve verdiğini görecek. İşte o zaman toprağa ve tabiata bağlanır. Doğanın, kuşun ağacın değerini bilir. Bu kapsamda çocukların tarımı, doğayı ve tarımsal süreçler ile insan ve tarım arasındaki ilişkiyi daha iyi kavrayabilmesini sağlayacağız. Doğal kaynakları koruyan, çevreye karşı duyarlı, toprağa ve tarıma değer veren ve sağlıklı beslenme konusunda bilgili bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamak  bu protokoldeki temel hedeflerimizdir. Toprak sevgisi de hep kâğıt üzerinde kaldı. Sıkıntımız bence uygulamada. İşte uygulayıcı biziz. Toprak sevgisini bu çocuklara aşılamamız şart. Toprak sevgisi çok farklı bir his. Amacımız çocuklarımızı betonlaşmanın ve bilgisayarın etkisinden kurtarabilmek için bu protolü hazırladık. Hedefimiz ve arzumuz toprağını seven nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler