Okullar Açıldı

Okullar Açıldı

İlk ve orta öğretimde yaklaşık 3 ay süren tatil sona erdi ve okullarda ders zili çaldı.

 

2010-2011 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle Akçaabat’ta tören düzenlendi.

Akçaabat Atatürk Parkı’nda Atatürk anıtına çalenk konulması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başlayan törenlere, Akçaabat  Mehmet Arslantürk İlköğretim Okulu bahçesinde devam edildi.

Törenlere Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, öğrencilerin geçmiş yıllara göre çok daha fazla imkanlara sahip olduklarını ve öğrencilerden de daha fazla başarı beklediklerini söyledi.  Türkmen “okullarımız geçmiş yıllara göre çok daha modern ve öğrencilerin öğrenmelerini kolaylaştıran malzemeler ile donatılmış durumda. Bu kadar emeğin karşılığında öğrencilerden beklenen sadece başarılı olmalarıdır. Bunu da yapabilmeniz için planlı ve programlı bir şekilde ders çalışmalısınız. Öğretmenlerinizn sizlere verdiği ödevleri tam ve zamanında yapmalısınız” dedi.

okullaracildi.jpg

 

Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ise yaptığı konuşmada, eğitim meselesinin ülkenin bir meselesi olduğuna işaret ederek “Eğitim denilince akla çocuklar ve gençler gelmemeli, onları aşan bütün toplumu kucaklayan çok boyutlu bir kavram olarak algılanmalıdır.  Bunun için eğitim önemlidir. Yaşanılacak toplumlar içindir. O nedenle eğitim meselesi ülke meselesidir” dedi.

okullaracildi.20100920115726.jpg

 

okullar_acildi1.jpg

 

Tören öğrencilerin söyledikleri şiirler  ve çeşitli gösteriler ile sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim