Okul İnşaatı Neden Durdu'

Okul İnşaatı Neden Durdu'

Okul İnşaatı Neden Durdu'

AkçaabatAjans Özel Haber

Akçaabat'ın nüfusu en hızlı artış gösteren Söğütlü'de buna paralel olarak ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarının hayata geçirilmesi çalışmaları ağır aksak yürüyor. Bu projelerden birisi olan Söğütlü Fatih Ortaokulu inşaatına aylardır tek çivi çakılmıyor. Adeta kaderine ter edilen okul binasının çatısı bile yarıya kadar örtülmüş ve o şekilde bırakılıp gidilmiş. 16 Ocak 2016'da y 5 milyon 309 bin lira bedelle ihale edilen ve Başay İnşaat tarafından kazanılan okul inşaatı kısa sürede betonarme kısımları  bitirilen dış cephe kaplamasına başlanılan inşaat aniden durduruldu. Çatısı yarım kalan okul inşaatında özellikle yağışlı havalarda yağmur sularını alt kısımlara kadar indiği ve sıva yapılan bölümlere zarar verdiği gözlendi.

Firma Ekonomik Sıkıntı Yaşayınca İnşaat Durdu.

İddiaya göre inşaatı alan firmanın 2 ortak olduğu ve ekonomik sorunlar yaşadığı için inşaata devam edemediği belirtildi. 21 Mart 2019 tarihine kadar süresi bulunan okul inşaatının Milli Eğitim Müdürlüğü de bir süre tamamlanmadığı bir yaptırımda bulunamadığı belirtildi.

18 bin kişiye yaklaşan nüfusu ile ger geçen gün büyüyen Söğütlü'de halen tek okulda ikili eğitim yapılıyor.2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı başında açılması planlan  Turizm Otelcilik bahçesindeki okul ise eksikleri nedeniyle hizmete açılamazken bu okulun önümüzdeki eğitim dönemine hizmete açılması ve tekli eğitime geçilmesi planlanıyor.

sogutlu-orta-okul-insaat1i.jpgsogutlu-orta-okul-insaati.jpgsogutlu-orta-okul-insaati1.jpg

sogutlu-ortaokuluu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler