Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı

Akçaabat’ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı

AKÇAABAT’TA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Akçaabat’ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak, Atatürk Parkında düzenlenen programa, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Gökalp, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün, Siyasi Parti Temsilcileri Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muhtarlar ve Öğretmenler katıldı.

Törende Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün, Atatürk Anıtına Çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Tören, Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi müdürü Abdullah Günay’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemi ile ilgili duygularını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Bizimle hayatı paylaşan, bize hayatı öğreten, birey olma çabasında yol gösteren öğretmenlerimizi unutmayacağız. Çünkü öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi, Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahdum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. Bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Gününde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Program,17 Şubat Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şahin Kölemen’in “ZİLLER ÇALACAK ”şiirini okumasıyla sona erdi.

akcaabat-ogretmenler-gunu-001.jpgakcaabat-ogretmenler-gunu1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler