Öğretmenler Günü Hakkında Açıklama

Öğretmenler Günü Hakkında Açıklama

Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Gedikli Öğretmenler Günü ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Gedikli Öğretmenler Günü ve Aşure Günü’yle ilgili basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak basın açıklaması yapan Gedikli,  Öğretmenler Günü’ne ilişkin “Eğitim ülkelerin kalkınmasında, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sıçramasındaki önemli değer taşlarındandır” ifadelerinde bulunurken, aşure gününü de kutladı.

“Milli değer yargılarımızın kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan canlı bir araçtır” diyen Gedikli, “Eğitim ülkelerin kalkınmasında, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sıçramasındaki önemli değer taşlarındandır. Medeniyetler açısından meşakkatli bir yolculuk ve süreçtir. Hayatın her alanındaki nitelikli gelişmenin temelinde sağlam bir eğitim altyapısının olduğu da yadsınamaz bir gerçektir.  Bu nitelikli gelişmenin ve yolculuğun mimarları da eğitimcilerimiz, cefakar öğretmenlerimizdir” dedi.

Geleceğin sağlam temellere dayandırılmış bir eğitime ve bu eğitimin de öğretmene dayalı olduğunun farkında olduklarını belirten Gedikli, “Millet olarak tarihi süreç boyunca kurduğumuz bütün devletlerde eğitime büyük değer verdiğimiz de ortadır. Maalesef günümüzde eğitime ve güzide temsilcileri öğretmenlerimize gereken değerin verilmediğini, olması gereken yatırımların yapılmadığını görmekteyiz. Ayrıca mevcut irade tarafından farklı zaman ve yerlerde öğretmenlerimizin yeterince çalışmadığı da! İddia konusu haline gelmektedir. Bu iddia da içimizi sızlatmaktadır. En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğu sözünden hareketle ve yatırımın güzide uygulayıcıları olan eğitimcilerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Gedikli, Aşure Günü’yle de ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ayrıca tüm İslam âleminin 24 Kasım 2012 Cumartesi gününe denk gelen ‘Şehrullahi’l-Muharrem’ olarak meşhur olan, yani “Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayınıve aşure gününü de kutluyoruz. Bu mübarek ayın bereket ve feyzinden ilahi bir aşkla topyekûn yararlanmamız dileğiyle saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim