Öğrenciler Diktikleri Sebzelerden Hasat etti.

Öğrenciler Diktikleri Sebzelerden Hasat etti.

Öğrenciler Diktikleri Sebzelerden Hasat etti.

 

Akçaabat ziraat odası eğitim serasına bir ay önce sebze fideleri dikimi yapan öğrenciler kendi diktikleri fidelerden salatalık hasadı yaptı.


Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı eğitim serasında ilk hasadı  Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU,  Yüzüncü yıl İlkokulu 3 C sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmeni Selahattin ŞENÇORUH, Müdür yardımcısı Emrullah ŞAHİN ile birlikte, salatalık hasadı yapıldı.

Hasat yapan öğrenciler son derece mutlu ve heyecanlı oldukları gözlemledi.
Salatalık hasadını öğrencilere Ziraat Mühendisleri Veysel BAKİ ve Alihan Hikmet BAYRAM tarafından gösterildi.
Ziraat Odası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu “toprak tarım sevgisi” Protokolü kapsamında öğrenciler toprakla buluşuyor da bahçe 9. Gezisini gerçekleştirerek tarımla buluşturduğu öğrenci sayısını 280 e çıkardı.


Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Eyüpoğlu; öğrencilere amacımız sizleri tarımsal üretim alanlarına getirerek burada kendi ellerinizle dikim yapmanızı sağlamaktı. Şimdi dikimini yaptığımız salatalıklardan hasat yapacağız. Bu sayede insan tabiat ilişkisi güçlenecek sizlerin tabiatı sevmesi onu tanımasına bağlıdır, tarımı doğayı ve tarımsal süreçler ile insan tarım arasındaki ilişkiyi kavramanızda sizlere aracı oluyoruz.
Seramızın kurulumunun ilk yılında birkaç sebze çeşidini bir arada dikmiştik salatalık hasadını gerçekleştiriyoruz, görsel amaçlı da olsa üreticilerimize farklı bitki türlerinde, kültürel işlemler başta olmak üzere, mini eğitimler verebileceğiz. Çok üründen ziyade kaliteli ürünün yüksek fiyattan alıcı bulduğu gerçeğini üreticilerimizle müşahede ederek bitkisel üretim anlayışımızı bu temel üzerinde yoğunlaştıracağız" İfadelerini kullandı.

akcaabat-ziraat-odas1i.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler