O Proje Hayata Geçiyor

O Proje Hayata Geçiyor

Hasta Yakınlarının Yeme, İçme Ve Barınma Gibi Bir Çok İhtiyacını Karşılayacak Olan Proje Hayata Geçiriliyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Ticaret Sanayi Odası bünyesindeki Kadın Girişimciler İcra Kurulu Komisyonu ve A. Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy ve beraberindeki komisyon üyelerini makamında kabul etti.

Kadın Girişimciler Komisyonu öncülüğünde Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, Yomra Belediyesinin arazi desteği ile hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ( konaklama, yeme, içme gibi ) bir tesisin hayata geçirilmesi noktasında Vali Öz’ün onayını almak istedikleri belirten Hülya Ulusoy Vali Öz’e projeleri hakkında bilgi verdi.

            Vali Öz “ Yapılacak olan bu yatırımın çok önemli hizmetler vereceğini ifade ederek’’Bu hizmetin uzun süreli olabilmesi için tesisin kim tarafından ve nasıl işletileceği konusu da şu anda kararlaştırılmalıdır. Tesisin Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bünyesinde kurulması yatırımın uzun vadeli olması açısından daha sağlıklı olacaktır.” dedi.

           Hasta yakınlarının yeme, içme ve barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanması açısından bu yatırımın son derece önemli olduğunu vurgulayarak tesisin işletilmesi için önerilerde bulunan Vali Öz “İnsanımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemlidir.O nedenle bu proje ve yapılacak tesisi çok önemsiyorum. Bu tesisisin işletilmesi için birkaç yol mevcut. Bu konu hakkında Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimizle görüşmeler yaptım. Bunun sonucunda en sağlıklı işletme şeklinin hastane bünyesinde olacağını düşünüyorum. Hastane bünyesinde olması bizlere hem personel temini açısından hem de işletme açısından kolaylık sağlayacaktır. Ancak bunun yanında işletme açısından bir yol daha var. Tesisi bir dernek kurarak onun çatısı altında işletmek. Dernek çatısı altındaki işletme aşamasında da yine hastane personelinden takviyeler alınabilinir.  Böylelikle bu tarz mekanizma daha faydalı olur.

          Hiç kuşkusuz tesisin istihdama da katkısı olacaktır.  İhtiyaç sahibi olan kişiler ücret karşılığı burada çalışabilirler. Bunun yanında gönüllü takviye destekleme mekanizmasını da oluşturabiliriz.” şeklinde konuştu.

          Vali Öz tesisin yapılması için hayırsever işadamlarının katkı vereceğini, katkı yapan hayırsever iş adamlarımızın isimleri tesisin bazı bölümlerinde yaşatılacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler