O Duvar Yeşillendi

O Duvar Yeşillendi

O Duvar Yeşillendi

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Yıldızlı mahallesi sınırları içerisinde yer alan Sera Gölü'nü turizme kazandırma çalışmaları sürüyor.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından “Sera Gölü Tabiat Parkı” projesinin ardından kentin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Sera Gölü, son olarak beton duvar ile gündeme gelmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gölün karayolu kenarında yapılan beton duvarın kötü görüntüsü nedeniyle yıkılması talimatını vermesinin ardından beton duvar yıkılarak kötü görüntü ve moloz yığınları temizlenmişti. Beton duvarın yıkıldığı alan için yeni bir proje hazırlanarak, duvarın doğaya uygun yapılması için çalışmalara başlandı. Kısa sürede bitirilen çalışmaların sonunda Sera Gölü'ne uygun bir mimari ile bir duvar inşa edildi. Proje ile beton duvar yerine özel bir proje ile içerisinden çimler biten bir duvar inşa edildi. Yer yer çimlerin yeşerdiği projede çimlerin tamamen yeşermesi ile yeşil bir duvarın ortaya çıkması bekleniyor.

 Yapılan proje ile gölün yol tarafındaki kıyısında yıkılan beton duvarın yerine göl çevresi ile uyumlu ve daha yeşillik bir görüntü oluşturulacak.

akcaabat-esnaff.jpg

sera-golu-002.jpg

sera-golu-duvar.jpg

sera-goluu121.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler