Ne Esnafın Ne Vatandaşın

Ne Esnafın Ne Vatandaşın

Şentürk uyarılarını sürdürüyor. "Dönüşüm vatandaşın da esnafın da yararına değil" diyor.

DEĞİŞİME EVET, DÖNÜŞÜME HAYIR

Akçaabat’ta bir süredir kamuoyunu meşgul eden minibüslerde dönüşüm yapılarak otobüse geçilmesi konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, yapılacak dönüşümün vatandaşın ve esnafın yararına olmadığını savunarak “değişime evet, dönüşüme hayır” dedi.

Başkan Ali Şentürk “Ben hiçbir zaman değişime karşıyım demedim. Ben asla değişime karşı değilim.  Değişimi Akçaabat’ta kimse konuşmazken, ilk ben söyledim. Ben dönüşüme karşıyım, değişime değilim, önce bu bilinsin. Akçaabat Şoförler Odası’nın başkanıyım. Beni bu makama şoför esnafı seçti. Ben esnafımın lehine olabilecek, faydası olacak, kazançlarına 1 lira fazlalık getirecek bir projeye, hayır istemiyorum deme şansım olabilir mi!. Benim tarafım esnafımın yanıdır, esnafımın faydasına olacak her projeye ilk imzayı ben atarım. Ama kağıt üzerinde yapılacak hesaplarla esnafın faydası varmış gibi gösterilerek hazırlanan, bugün yapalım yarın kazanırsınız gibi ucu açık cümlelerle, işte falanca yerde yaptılar çok memnunlar gibi gibi afaki inandırıcılıktan uzak cümlelerle süslenmiş, birilerinin kişisel rantlarına ve bazı çevrelere faydası olacak ama yarın benim esnafımı muzdarip edecek hiçbir projenin yanında olmam.  olmadım olmayacağım da. Neden sistem dönüşümüne gidiyoruz. Var olan sistem esnafımın uyguladığı ve büyük bir çoğunluğunun  memnun olduğu bir yapı. Karadeniz bölgesi sert ve mert insanların bölgesi biz yöre olarak ortakçılığı sevmeyen bir yapımız var. Şimdi siz bu insanlara gelin 14 kişi ortak olun diyorsunuz. Trabzon merkezde yapamadığınız ki orda zaten 2 olan ortak sayısını 3’e çıkaramazken Akçaabat’ta 14 kişiyi ortak etmeye çalışmak nasıl bir anlayış” dedi

Dönüşümün vatandaşın yararına olmayacağını iddia eden Şentürk “Birde vatandaş açısından bakalım. Bugün normal şartlarda  Akçaabat ve Trabzon birbirine entegre olmuş durumdadır. Akçaabat’ta oturan ama Trabzon’da çalışan, Trabzon’da iş yapan ve gününü Akçaabat’ta geçiren, iç içe geçmiş bir halk var. Akçaabat –Trabzon arası mevcut araçlarımızla 17 ila 22 dakika ulaşım sağlanmakta.  Siz minibüsleri kaldırıp otobüs koyarsanız, bu süre 55 dakika ile 1 saat 12 dakika arasına çıkacak. Yani küçük bir hesapla Trabzon’da çalışan ama Akçaabat’ta oturan bir vatandaşımız, saat 8 de işte olabilmesi için en geç saat 06,45’te durakta olması lazım. Neredeyse 4 saati yolda geçecek. Bu sebep bile bu sistem değişikliğinin gereksizliliğini ortaya koymaktadır” dedi.

Başkan Zorluoğlu yanlış bilgilendirildi.

Başkan Ali Şentürk “Biz sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nu defalarca ziyaret ettik. Sağ olsunlar bizi kabul etti, dinledi, derdimizi anlattık, anlayışla karşıladılar. Ama sanıyorum ki bizden sonra başkanımızı bazı arkadaşlar bilinçli olarak yanlış bilgilendirdi.”dedi

Şentürk Esnafın ve vatandaşın yararına olacak her sisteme evet diyeceğini açılayarak sözlerini şöyle tamamladı “Son olarak ta şunu söylemek isterim ki esnafımın gelirini 10 liradan 11 liraya çıkarmayacaksa, esnafımın aracının değerini 10 iken 11 yapamayacaksa, esnafımın gideri 10 iken 7 e inmeyecekse.  Akçaabatlı, Trabzonlu vatandaşlarımın 20 dakikada gittiği yolu 10 dakikaya düşürmeyecekse, ben bu dönüşümü neden isteyeyim. 3-5 yönetici bu işten para kazanacak diye, kart firması para kazanacak diye, otobüs satan para kazansın diye esnafımın boynuna geçirilmek istenen rant-faiz-kredi ilmeğini geçirmem. Son olarak ta şunu söylüyorum. Araç değişimine evet, sistem dönüşümüne hayır.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler