Nadir'in Yavuz Karan Üzüntüsü

Nadir'in Yavuz Karan Üzüntüsü

Nadir'in Yavuz Karan Üzüntüsü

Bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden CHP eski il başkanı ve PM Üyesi Yavuz Karan için  CHP eski İlçe Başkanı Mustafa Nadir'in kaleme aldığı yazı.

 

Can kardeşim Yavuz’umuzu kaybettik.Yavuz sadece yol arkadaşım değildi. Bir ağacın gövde ve kökleri gibi birbirimizi tamamlıyorduk. Kolay değil kökten yara aldık.Yokluğu bir yanımızı söktü aldı. Bu nedenle duygularımı yazıya dökecek dermanım kalmadı. Acı var sözle acı var yazı ile anlatılabilir ama Yavuz’ umuzun acısını anlatmaya mimiklerim de sözlerim de kalemim de yetecek gibi değildir.

Elbette ki İlahi kanunlara isyanımız olamaz.Elbette ki Ölüme de kadere de inanıyoruz.

Ancak; Yürekli evladımızın aniden ve çok erkenden hiç hazır olmadığımız dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkması ruhumuzda derin travmalar yaratmıştır.

Ne çok sevenin varmış Yavuz. Ankara' yı Ülkemizin dört bir yanını buraya döktün.Sevgili kardeşim, Seni uğurlayan binleri hissetmeni arzu ederdim. Binlerce sevenini ağlattın. Yarattığın boşluğu zamanla daha çok hissedeceğiz..

Çünkü Yavuz sadece bir siyaset adamı, bir spor adamı,bir sanat adamı, bir iş adamı, bir yoldaş, bir kardeş,bir ağabey, bir evlat değildi. Bunların hepsiydi.

Dahada ötesi ağlayanla ağlayan, gülenle gülen, düşeni ayağa kaldırmayı, ezenin karşısına dikilmeyi haksızlıklara karşı direnmeyi kısaca topluma karşı inandığı sorumlulukları ibadet anlayışı ile yerine getirmeye çalışırdı. Evet Yavuz ibadet anlayışı ile görev yapardı. Hakkı savunurken haksızlığın şerrinden asla çekinmezdi.

Tek arzusu gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakabilme yolunda çalışmaktı.Cesur yürek kardeşim,bizi kimseler değil, kader ayırdı.

Akçaabat ve Trabzon'umuz böyle bir değerini kaybetti.

Biz Yavuz can kardeşimizin inandığı dava uğruna şehit olduğuna inanıyoruz.Şehitler ölmez. Yavuz da ölmemek üzere kalbimizde ki yerini almıştır.Efsaneleşerek Nesilden nesle ebedi yaşayacak olduğuna inanıyorum.Çünkü Yavuz sadece CHP nin değil,bölgemizin yeri doldurulamayacak bir değeriydi.

En büyük tesellimiz partili, partisiz herkesin acımızı paylaşmasıdır. Onu uğurlayan binlerce insana iyi ki varsınız diyor.teşekkür borcum olduğuna inanarak teşekkür ediyorum.

Sadece Yavuz KARAN'ın değil, bize hizmet ettiğine inandığımız tarihimizde ve gönüllerde iz bırakan tüm değerlerimizin isimlerini yaşatmak ve ölümsüzleştirmek görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ilgili ve yetkililerin gereğini yapacağına inanıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi camiası olarak elbette ki acıma ve üzülme hakkımızı kullanacağız ama asıl görevimiz inandığı davasına bıraktığı yerden sahip çıkarak ruhunu acıtmamak olduğuna inanıyorum.Tüm arkadaşlarımızı bıraktığı yerden yola devam etmeye davet ediyorum.

Yattığın yerde rahat uyu koca yiğit. Emanetlerin emin ellerdedir.

Yanına gittiğin birlikte görev yaptığımız dava arkadaşlarımıza selamlarımızı söyle, yolunuzdan gitmeye devam edeceğimizi sizi asla unutmayacağımızı hissetmeniz en büyük arzumuzdur.Cennette komşu olmanız dileklerimizle, Ruhlarınız şad olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler