Murat Zorluoğlu "Akçaabat'ta Dönüşüm Sürüyor"

Murat Zorluoğlu "Akçaabat'ta Dönüşüm Sürüyor"

Murat Zorluoğlu "Akçaabat'ta Dönüşüm Sürüyor"

Trabzon Ulaşım Master Planı Bilgilendirme Toplantısı bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun ev sahipliğinde yapıldı.

Trabzon'un ulaşım sorununun masaya yatırıldığı toplantıya Ortahisar Belediye Bakanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, meclis üyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri, KTÜ öğretim üyeleri ile kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.

Trabzon'un en önemli sorunlarının başında yer alan ulaşım konusunu çözmek için start verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu "Bugün hakikaten Trabzon için önemli bir gün. Göreve başladığım günden itibaren Trabzon'da çok konuşulan bir meseleyi inşallah bugün masaya yatırıp startını veriyoruz. Ulaşım ve trafik anlamında oldukça sorunlu bir şehir Trabzon. Halkımıza şehrin sorunlarını sorduğumuzda, ulaşım meselesi hep ilk sıralarda çıkıyor. Bu meseleye bir bütün olarak bakacak, bilimsel verilerle tartışacak ve çözüm noktasında öneriler ortaya koyacak Ulaşım Master Planı için bugün ilk adımı atmış oluyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrimizin bütün meseleleri için çok yoğun bir mesai harcıyoruz. Çözüm noktasında ilçe belediye başkanları ve diğer dinamiklerle yoğun bir gayret içerisinde çalışıyoruz. ve geçtiğimiz yıldan itibaren yaptığımız projeleri hayata geçirmeye başladık. Bunun da şehrimiz farkına varıyor. Projelerimizi tek tek yatırım olarak hayata geçirdiğimizde daha da yaşanabilir bir Trabzon'u el birliği ile gerçekleştireceğiz" dedi." Akçaabat'ta da dolmuş modernizasyonu ile ilgili de karar alındığını belirten Başkan Zorluoğlu, "Akçaabat ile ilgili dönüşüm kararını geçtiğimiz günlerde UKOME'de aldık. Orada da yerelden gelen talep doğrultusunda bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Aldığımız karar gereği 291 tane minibüs 40 adet 25+30 ve 25 tane de 17+1 otobüse dönüşecek. Süreç devam ediyor. Oradaki hak sahiplerinin yüzde 51'i öneriyi destekler ve muvafakatnamesini bize getirirse, inşallah Akçaabat'la ilgili olarak da büyük bir reform gerçekleşmiş olacak. Akçaabat'taki reform merkezden daha farklı olarak otobüs şekline dönüyor. Otobüsler kartlı sistem ve Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler