Muhtarlara Bilgisayar

Muhtarlara Bilgisayar

Akçaabat Muhtarlar Derneği Kaymakamlık ve Belediyeden bilgisyar için destek aldı.

Akçaabat Muhtarlar Derneğinde Düzenlenen teslim törenini Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Emniyet Müdürü Abdurrahman Tosun, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve muhtarlar katıldı.

 

            Teslim töreninde konuşan Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, gelişen teknolojisi en iyi ve verimli kullanabilmek için muhtarlarımızın ihtiyaç duyduğu bilgisayar ve yazıcıları kaymakamlık ve belediye işbirliği ile gidermek amacında olduklarını belirtti Kaymakam Özkan "günümüz bilgi çağı ve bilgiye en kısa sürede ulaşmak için birçok imkânımız mevcut. Köy ve mahalle muhtarlarımıza köyleri hakkında daha doğru bilgileri bizlere ulaştırmaları,  daha düzgün ve doğru olarak saklamaları için Muhtarlar Derneği Başkanı bizden destek istedi. Bizde bu isteği geri çevirmedik ve onlara bilgisayarlar verme kararı aldık. Böyle bir çalışmada emeği geçen hayırsever vatandaşlara ve Akçaabat Belediye Başkanlığına teşekkür ediyorum" dedi.

 

           Kaymakam Erol Özkan, kısa süre sonra geçilecek olan Aile hekimliği sistemi ile de muhtarların yükünün çok daha ağır olacağını be nedenler köy ve mahallerinde ikamet edenler hakkında bilgileri doğru olarak bildirmekle yükümlü olduklarını ifade etti.

 

           Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, mahalle muhtarlarının teknolojiyi kullanması gerektiği belirerek "Teknoloji çağındayız ve İnternet günümüzün vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri. Muhtarlarımız da halkın istediği evrakları artık İnternet üzerinden çıkaracak ve hiç zorluk çekmeyecek. İlçe halkımızın muhtarlık hizmetlerini teknolojinin imkan verdiği ölçüde alacak olması hantal yapının ortadan kalkmasını ve işlerin daha kolay yürümesini sağlayacak Muhtarlarımıza her türlü teknik desteği vereceğiz" dedi.

 

           Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ise kendilerine Akçaabat Kaymakamlığının 50, Akçaabat Belediyesi'nin 20 bilgisayar verdiğini, Türk Telekom il Müdürlüğünün ve bir işadamından da söz aldıklarını ifade ederek muhtarlara destek veren herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler