Muhtar Hakan Karan'dan Protesto

Muhtar Hakan Karan'dan Protesto

Muhtar Hakan Karan'dan Protesto

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun Akçaabat’ta muhtarlar ile gerçekleştirdiği toplantıyı Yaylacık Muhtarı protesto ederek terk etti.

Zorluoğlu'nun  ve TİSKİ'nin kendi mahallelerinde yaşanan sorunla ilgilenmediğini ifade eden Yaylacık Mahalle Muhtarı Hakan Karan toplantıyı protesto ederek terketti. Düzenlenen toplantıda yaşadığı sorunu dile getiren Karan "Bu son 6 ayın 3 ayını hayatımın 10 yılına değer bir şekilde eziyet çektim. Bunun sebebi de özellikle TİSKİ olayıdır. Müdürü geldiği zaman ziyarete gittik. Bize çok kendine güvenli bir şekilde dedi ki "görev yaptığım yerde 3 ay sonra koridorda içinde konuşmaya adam bulamadım burası böyle olacak". Ben de kendisine dedim ki ben burada 3. gün çalışıp 4. sabah gün kaçan müteahhit gördüm, 10 metreyi aşamadı. Burayı Van'la karıştırmayın dedim. Haklısın dedi.  Bir slogan var, lağımlar denize akıyor keşke denize aksaydı da karada su işini halletseydik. 3 aydır ne çektiğimi bir Allah bilir bir de ben. Bir gece yarım saatte 36 kişiyle görüştüm. Önce başkanı müdürümü aradım ulaşamadım. Size 4 tane fotoğraf attım, 10 dakika içinde fotoğrafları gördünüz. 15 saat beklediniz sayın başkanım, 15 saatin sonunda ben sizi aradım yine bakan olmadı, tabi bakamazsınız, bu kadar elamet var bu kadar eziyet var, gerekçesi ne dememişsiniz. Sevgilerimi sunuyorum, özür diliyorum ama bende sizi protesto ediyorum." diyerek salondan ayrıldı..

 

Başkan Murat Zorluoğlu Muhtarın salonu terk etmesi sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Kendisini bu tavrından dolayı kınıyorum. BU şekilde bir yaklaşımla Yaylacık’a da seçildiği insanlara da hizmet edemeyeceğini, bu yaklaşımının hiç hoş bir yaklaşım olmadığını ve herkes tarafından da kınanması gereken bir yaklaşım olduğunu ifade etmem lazım. Buraya gelip ‘şov yapıp’, sonrasında ben sizi protesto ediyorum diyerek kendisi sahil hiç kimseye bir faydası olmayacağını ifade etmek istiyorum. Burası siyasi şovların yapılacağı bir yer değildir. Biz burada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün siyasi görüşlere saygılı ve vatandaşımızın verdiği oya, iradesine sonuna kadar saygı duyan bir anlayışla çalışıyoruz. Bengi hangi mahallenin hangi sandığın kime oy verdiğine bakmış değilim. Ben buna bakmam. Ben ihtiyaç nerede varsa, vatandaşımızın bizim başımızın üstünde yeri var, oraya hizmet ederim. Dolayısıyla bir takım siyasi mülahazalarla buraya gelip hiç de kibar olmayan bir üslupla buranın düzenini bozmak, burada yaptığımız güzel iş birliği ve ileriye doğru atacağımız adımlarla ilgili istişareyi bir anlamda zedelemeye çalışmak hakikaten doğru olmadı. Bunu da sizlerin dikkatlerine ve takdirlerine sunuyorum. Bu tür istisnalar her yerde olabiliyor ama doğrusu bugün Akçaabat’ta ilk söz verdiğimiz muhtarımızın bu tavrı beni sadece üzdü. Yoksa içerik itibariyle çok da kıymet vereceğimiz bir içerik de konuşmadı. Dolayısıyla söylediklerine çok itibar etmiyoruz ama tavrına da uyarımızı söylüyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler