Türkmen'den Turizm Atağı

Türkmen'den Turizm Atağı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, düzenlediği basın toplantısı ile Sera Gölü Vadisi projesini tanıttı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, düzenlediği basın toplantısı ile Sera Gölü Vadisi Turizm Projesini hakkında açıklamalarda bulundu.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Türkmen, Akçaabat’ın sahil bölgesinde yoğunlaşan turizmin dağ ve yaylalara doğru geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Türkmen açıklamasında "Bölgemiz için turizm öncelikli sektördür. Turizmin geliştirilmesiyle bölgemiz gençlerine kısa zamanda iş imkanı sağlamak mümkündür. Sahillerimizden başlamak üzere güneye doğru yemyeşil yamaçlarımız, dağlarımız, yaylalarımız, doğal güzelliklerimiz, tarihi yerlerimiz turizm için en büyük değerlerimizdir. Son yıllarda ilçemiz bölge turizminin önemli uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Akçaabat’ta turizmin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi için Belediyemizce çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Akçaabat’ın sahil bölgesinde yoğunlaşan turizmin dağ ve yaylalara doğru geliştirilmesi çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda, sahilden başlayarak dağ ve yaylalara uzanan önemli turizm güzergahlarından biri; Yıldızlı mahallemiz sahilinden başlayarak Sera Gölüne oradan Ayana Tepesine, devamında Sırt mevkiinden, Uçarsu Şelalesi, Taşlıoba ve Büyük Oba yaylalarını takiben Kayabaşı Yaylası, Düzköy Yaylası ve Beypınarı Yaylasına kadar ulaşan turizm güzergahıdır" dedi.

akcaabat-belediyesi-toplanti.jpg

            Akyazı sahilinde yapılacak Şehir Hastanesi'nin de turizme hizmet edeceğini ifade başkan Türkmen "Turizm Güzergahının başlangıcına bitişik olarak Akyazı Sahiline yapılacak olan Şehir Hastanesi bölgemiz için çok önemli bir yatırım olup aynı zamanda sağlık turizmine de hizmet edecek bir tesis olacaktır. Bölgemizde turizmin gelişmesi açısından önemli katkılar sağlayacaktır.  Sera Deresinin doğu kenarında yer alan Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait tesisler ileriye dönük olarak konaklama tesislerine dönüştürülebilecektir. Karayolları Bölge Müdürlüğü Söğütlü Vadisinde uygun bir yere taşınabilir" şeklinde konuştu.

Sahile Görüntüyü Bozacak Tesis Yapılmamalıdır.

Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Yıldızlı sahilinin Trabzon'a en yakın doğal sahil olduğunu ve bu alana görüntüyü bozacak tesisler yapılmaması gerektiğini savunarak "  Karayolları Bölge Müdürlüğünün sahili Trabzon Merkeze en yakın doğal kıyı ve plaj özelliğini taşımaktadır. Bu alan, plaj ve spor aktiviteleri için değerlendirilmelidir. Bu bölgede, halkımızın sahilden ve denizden yararlanmasına engel olacak kanalizasyon deşarjı, arıtma tesisi ve buna benzer kullanımı ve görüntüyü bozacak tesisler yapılmamalıdır.  Karayolları tesisleri ile Şehir Hastanesi arasındaki alan park ve rekreasyon alanı olarak düşünülmektedir.  Komşu ülkeler ve Körfez ülkelerinden gelecek misafirlere de hizmet verebilecek Şehir Hastanesinin bitişiğinde böyle bir parkın bulunması önemli bir güzellik ve değer katacaktır. Burada hafif raylı sistem için düşünülen tamir-bakım hangarları, depolar gibi görüntüyü bozacak tesislerin yapımı uygun olmayacaktır. Parkın önündeki kıyı kesimi rekreasyon projesi kapsamında sosyal alanlar, yürüyüş yolları ve balıkçı barınağı olarak işlevlendirilebilecektir. Sera Deresinin batı yönünde, Askeri Ordu Evi Projesi planlanmış, inşaat ruhsatları alınmış, yakın zamanda da yapımına başlanılması beklenmektedir. Ordu Evi ve Sera Deresi arasında kalan alan konaklama gibi turizm amaçlı tesisler için kullanılabilecektir" dedi.

            Sera Gölü'nden Ayana Tepesine Teleferik Projesi

Başkan Türkmen toplantıda, Sera Gölünden Ayana Tepesine iki alternatifli teleferik hattı önerildiğini, Sera Vadisi Projesi ile öngörülen tesislerin ve düzenlemelerin yapılması halinde Trabzon ve Akçaabat’ta turizmin gelişmesine büyük bir katkı sağlanmış olacağını ifade etti.

2018.08.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler