Türkmen'den 10 Kasım mesajı

Türkmen'den 10 Kasım mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Türkmen mesajında, “Kurtuluş Savaşımızın simgesi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılını idrak ediyoruz. Ülkemizde ve ilçemizde düzenleyeceğimiz Atatürk’ü Anma programları ile O’nun hayatını ve milletimizin geleceğine kazandırdıklarını yeniden hatırlayacağız. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir." ifadelerini kullandı.

 10 Kasım Anma Töreni Programı Yapılacak

Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat’ta da 10 Kasım’da Atatürk'ü anma töreni düzenlenecek.

Atatürk Parkı’nda yapılacak olan anma programı kapsamında 09.00’da Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. 09.05’te Akçaabat Belediyesi sireni eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ardından İstiklal Marşı okunacak. Anma töreni, Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan program, Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek. Hazırlanan program kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin okutulması, dünya liderlerinin Atatürk ile ilgili sözlerin okunması, Oratoryo, sinevizyon, kareografi gösterisi ve ödül töreni yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler