Sıfır Atık Projesi

Sıfır Atık Projesi

Akçaabat’ta Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Erol Günaydın Sanat Merkezinde yapılan toplantıda ‘Sıfır Atık Projesi’ anlatıldı.

 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin takdirle ve himayelerinde başlatılan proje ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde; kaynaklarımızı korumak, atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amaçlandığı belirtildi.

Akçaabat Kaymakamlığı koordinasyonunda yapılan toplantıda; Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ALO 181 Çağrı Merkezi, Akçaabat Belediyesi ve Lisanslı Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Firması temsilcileri tarafından tüm kamu kurum amirleri bilgilendirildi.

sifir-atik-projes1i.jpg

Toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, çöp konusunda hem kamu kurumlarının hem de vatandaşların işbirliği yapmaları gerektiğine değindi. Başkan Türkmen konuşmasında batı ülkelerini örnek verdi. “ Bizler, batı ülkelerinin çöp konusundaki hassasiyetlerini örnek almalıyız. Batı ülkelerinin çoğunda çöpler selüloz esaslı poşetlerle toplanıyor ve vatandaşlar çöp atma miktarlarına göre vergi ödüyor. Ülkemizde ve bölgemizde öncelikle çöp konusundaki zihniyetin değişmesi gerekiyor. İnsanları bu konuda aydınlatmak ve bilinçlendirmekle işe başlamalıyız. Biz belediye olarak çöp konusunda batı ülkelerini örnek alarak atılımlar gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için oluşturduğumuz ekip kapı kapı dolaşarak çöp atma kurallarını anlatan broşürler dağıtıyor. Burada vatandaşlardan istirhamımız, çöp atma saatlerine ve kurallarına uymalarıdır.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Akçaabat Kaymakamlığına metal iç mekan kutusu ve eğitim yapılan okullara da atık pil kutuları, afiş ve broşürler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler