Muhalefette neler oluyor?

Muhalefette neler oluyor?

Muhalefette neler oluyor?

 

Akçaabat’ta iktidar partisi AK Parti’nin adayının belirlenmesinin ardından gözlerin çevrildiği muhalefet partileri CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nde aday belirleme süreci devam ediyor.  Henüz AK Parti dışında hiçbir partinin adayını açıklamadığı Akçaabat’ta gözler isimleri adaylık için geçen isimler üzerinde olmaya devam ediyor.
İYİ Parti –CHP Ortak Aday

Millet ittifakının Akçaabat’ta İYİ Parti’den ortak olarak çıkaracağını sözlü olarak dile getirilse de ilçede iki parti yöneticisin önceki gece bir araya gelerek anlaşmaya vardıkları ve el sıkıştıkları öğrenildi. Çıkartılacak aday konusunda tüm yetkilerin İyi Parti ‘ye bırakıldığı görüşme sonrasında görüş aldığımız İyi Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Akçaabat adayını birkaç gün içerisinde kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

Her İki Parti’de de İsim Krizi

Akçaabat’ta Millet ittifakının aday olarak il yönetiminin Ali Türen Öztürk ile görüştüğü iddiası, ilçe yönetimlerinin pay-pas edilmesi olarak yorumlandı ve tepkiyle karşılandı. İyi Parti’de simini açıklamayan bir yetkili, Akçaabat için düşünülen bir kişinin Akçaabat’a danışılmadan aday gösterilmeye çalışılmasının doğru olmadığını ve bu yöntemle başarılı olunamayacağını ifade etti. Yetkili,  Ali Türen Öztürk’ün kişiliği ile ilgili bir sorun olmadığını fakat yöntem olarak doğru bir yol belirlenmediğini, bu yönetimin hem CHP hem de İYİ Parti’de kabul görmediğini ifade etti.

Osman Karaçukur “Görev verilirse Kaçmam”

Öte yandan Akçaabat’ta ortak aday olarak ismi gündeme gelen Osman Karaçukur, görev verilirse bu görevden kaçmayacağını belirtti. Akçaabat Ajans’a konuşan Karaçukur “ Benim ille de aday olacağım yönünde bir diretmem olmaz. Fakat bana hemşehrilerim bir görev verirlerse de bu görevden kaçmam. Birkaç görüşmemiz oldu. Birkaç içerisinde bu konu netliğe kavuşur” dedi.

Saadet’ten Birinci’ye teklif

Öte yandan Akçaabat’ta hem muhalefetin bu durumundan hem de AK Parti’deki küskün oyları almak isteyen Saadet Partisi, Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcısı Cevat Birinci’ye resmi teklif götürdü. Birinci bu olayı doğrularken “Evet bana böyle bir teklif ile geldiler. Bu gibi bağımsız adaylık içinde teklifler var. Fakat ben bu teklifi kabul etmem mümkün değildir” dedi.

AK Parti içerisinde bir grubun ise Metin Gedikli’yi bağımsız aday yapmak için bir dizi görüşmeler yaptıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset