MHP’den notlar…

MHP’den notlar…

Yerel seçimlere az bir süre kala ittifak olup olmayacağı merakla beklenirken iktidar partisiyle MHP arasındaki “yerel seçimle ilgili” ipler atıldı.

İttifakın sürdüğü ancak yerel seçimi kapsamadığının ifade edilmesinden anlaşılacağı üzere belli ki iki parti yerel seçimlerle ilgili bir anlaşmaya varamadı ve seçime iki partinin ayrı ayrı katılması için bu sürece girildi. Yoksa öne sürülen birtakım gerekçelerin (Ör. Andımız gibi) bu süreçle ilgisi yok.

MHP’den adaylık düşünen isimler uzun bir süredir derin bir sessizlik içindeydi. İttifakın olup olmayacağı, olursa nasıl olacağı konusu kafalarını kurcalıyordu. Ancak gelinen noktada artık hiçbir şüphe kalmadığına göre önümüzdeki süreçte MHP’de hareketli günlerin başlayacağını söyleyebiliriz.

Bu hareketlerin ilk başında MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın Genel Merkezin izniyle teşkilâtlarda Eski İl Başkanı Nihat Birinci dönemini kapatma çalışmaları başladı. Yönetimler yeniden oluşturularak yerel seçimlerde sorunsuz bir teşkilât hedefleniyor. Dün Ortahisar İlçe Başkanlığının yönetimi değişti ve bu durum böylece ilçelerde sürecek.

Büyükşehir için MHP’de öne çıkan isim henüz yok ama Eski Milletvekili Adayı Halil Memiş’in ismi konuşuluyor. Belediyecilik konusunda Türkiye’nin önemli isimlerinden biri olan Memiş’in adaylık konusuna sıcak bakıp bakmadığı ise bilinmiyor. Büyükşehir için düşünülse de Ortahisar için de düşünülmesi sürpriz olmaz.

Ortahisar’da ise öne çıkan en önemli isim Eski İl Başkanı Muhammet Öztürk. Basında, sokakta MHP adına Ortahisar için en çok zikredilen isim. Adaylığı teşkilâtlarda da heyecan oluşturur. Bir diğer isimse Belediye Meclis Üyesi İsmail İnan… İnan da Ortahisar için adaylığı düşünüyor.

Akçaabat MHP kulislerinin en hareketli olduğu ilçe… Cemil Pehlevan, Serkan Altuntaş en sık dillendirilen isimler. Her iki ismin adaylığı da ilçede heyecan oluşturabilir. Hem teşkilâtlardaki karşılıkları hem halk nezdindeki pozitif ve güvenilir imajları onları öne çıkarıyor. Geçtiğimiz dönem aday olan Metin Gedikli’nin de adaylık için çalışmalara başladığını öğrendik.

Düzköy ilçesi, bölgelerin seçimi etkilediği bir seçim sahası… İlçe merkezi, Çayırbağı, Çalköylü vatandaşların hemen hepsi kendi bölgelerinden aday bekliyor. Geçmiş dönemlerde öne çıkamayan MHP’nin bu dönem AKP-CHP yarışında aradan sıyrılma çabası olabilir. MHP’den konuşulan isimse Murat Tayar…

Şalpazarı MHP’nin tek belediyesi… MHP burada Refik Kurukız’la yeniden bu belediyesini korumak isteyecektir.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.