Kayıtsız Kalmayın, Kayıtlar Başladı

Kayıtsız Kalmayın, Kayıtlar Başladı

Kayıtsız Kalmayın, Kayıtlar Başladı

Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi 2018-2019 eğitim öğretim yılı çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaptı.“Her zaman, her yerde, herkes için eğitim” sloganıyla her yıl Okuma Yazmadan Destekleme ve Yetiştirme kurslarına, Bilgisayar İşletmenliğinden Mantar Yetiştiriciliğine, Giyimden El Sanatlarına, Hasır ve Gümüş Kazaz Örücülüğünden Hızlı Klavye Eğitimine, Seracılıktan Özel Eğitim kursuna, İşaret Dilinden Kuran-ı Kerim okumaya, Arıcılıktan Avcı Eğitimine, Emlak Danışmanlığından Resim Sanat Eğitimine, Bağlamadan Gitara, Tekvandodan Judoya, Oryantringden Katı, Sıvı ve Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliğine, Aşçı Yardımcılığından Pastacı Çırağına, İngilizce’den Arapça’ya, Çinicilikten Hijyen Eğitimine kadar pek çok alanda eğitim hizmeti veren ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında 460 kurs açarak yaklaşık 9000 kişiye ulaşan Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi bu eğitim öğretim yılında da aynı başarısını sürdürmek adına çalışmalarına hız verdi.h2-015.jpg

Stantlar her yerde

Merkezde görevli öğretmen ve kadrolu usta öğreticiler tarafından alan taraması faaliyetleri kapsamında ilçe merkezinde bulunan Atatürk ve Fatih Parkı yanında iki stant açıldı. Açılan stantlarda bir yandan Halk Eğitimi Merkezi faaliyetleri hakkında vatandaşlar bilgilendirilirken bir yandan da yeni açılacak kurslar için ön başvurular alınmaya devam ediliyor. Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi; Trabzon Üniversitesinde eğitimin başlayacağı tarihten itibaren kampüs girişinde stant açarak ilçemize gelecek öğrencilere de hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda stantlar her gün 09.30 ile 16.00 saatleri arasında açık kalacak ve Eylül ayı boyunca hizmet vermeye devam edeceklerdir. Alan tarama çalışmalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için halk eğitimi merkezi faaliyetlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılarak ilçemizin farklı noktalarına bilgilendirici pankart ve afişler asılmıştır.

h3-011.jpgh4-010.jpg

Okuma-Yazma Seferberliği Devam Ediyor

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN'ın himayelerinde 5 Şubat 2018 tarihinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği I. Dönemi 15 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanmıştı. Okuma-Yazma Seferberliği I. döneminde Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan 96 kurs ile toplam 690 kişiye okuma-yazma öğretilmişti.

Okuryazarlık Seferberliği II. Dönemi 08.09.2018 tarihi itibariyle başlamış olup, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı boyunca devam edecektir. Okuryazarlık Seferberliği kapsamında ağustos ayı içerisinde 24 Haziran Seçimlerinde parmak izi basmak suretiyle oy kullananların tespiti çalışmaları yapılmıştı. İlçe Seçim Kurulundan temin edilen bu verilerden de yararlanılmak suretiyle yapılan alan çalışmaları ile Okuryazarlık Seferberliği II. Dönemine hızlı bir şekilde başlanmış, şehrin muhtelif yerlerine asılan afiş ve pankartlarla tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Okuryazarlık Seferberliği kapsamında açılacak Okuma Yazma I. Kademe, Okuma Yazma II. Kademe kurslarına ya da Seviye Tespit Sınavlarına katılmak isteyenler Halk Eğitimi Merkezine ya da en yakın Okul Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. 

Açık Öğretim Okulları ilk kayıt ve kayıt yenilemede son tarih 21 Eylül

Bir yandan alan tarama çalışmalarını sürdüren kurum bir yandan da Açık Öğretim Ortaokulu veAçık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini de yürütmeye devam etmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlı toplam 1950ve Açık Öğretim Ortaokuluna kayıtlı toplam 520 öğrenci bulunmaktadır. Yılda üç kez ilk kayıt ve kayıt yenileme iş ve işlemleri yapılan Açık öğretim Okulları 2018/1 dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme iş ve işlemlerinin 21 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecektir.

Destekleme ve yetiştirme kursları başlıyor

Her yıl liseden mezun öğrencilere yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme kursları için başvurular 17-23 Eylül tarihleri arasında internet adresi üzerinden alınacaktır.Başvuruda kullanılacak sistem şifresi olmayan öğrenciler şifrelerinin halk eğitimi merkezi müdürlüğünden temin edeceklerdir. Müracaatlara göre planlanacak kurslar 1 Ekim tarihinden itibaren başlayacaktır.

h5-004.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler