Bakan’a tecrübelerini anlattı

Bakan’a tecrübelerini anlattı

Aralarında Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Emin Güler’in de bulunduğu en başarılı okul yöneticileri tecrübelerini paylaştı

Okulunu eğitimin her alanında başarıya götüren, emsal okullara göre belirgin fark ortaya koyan, sergilediği başarı ve liderlik davranışlarıyla örnek gösterilen Türkiye’nin en başarılı okul yöneticileri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile buluştu.

Aralarında Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Emin Güler’in de bulunduğu 18 ayrı kriterde başarılı olan 120 Okul Müdür ve Müdür Yardımcısının katıldığı “Eğitimde Yönetim Süreci Çalıştayı”nda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımı ile Ankara’da yapıldı.

Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Selçuk, Başarı hikâyesi oluşturmuş insanları daha öne çıkarmak istediklerini ve bunu çok önemsediklerini vurgulayarak, “Biz ilişkileriyle değil, yeteneğiyle, becerisiyle bir yere gelmiş insanlar öne çıksın istiyoruz. Eğer bunu yapamazsak Millî Eğitim Bakanlığına dünyanın en iyi yöneticilerini getirin oradan bir şey çıkmaz. Üretim yeri, mutfak, sizin bulunduğunuz yerlerdir.” dedi.

Çalıştay süresince 81 ilden seçilerek gelen 120 okul yöneticisi başarı hikâyelerini ve pratik tecrübelerini birbirleriyle paylaştı. Okul yöneticilerinin çalıştaydaki tecrübe paylaşımlarından Bakanlığın öncülüğünde gerçekleştirilecek “3 Yıllık Program”ın hazırlık sürecinde de faydalanılacak.

akcaabat--halk.jpghaci-emin-guler11.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler