Akçaabat'ta İstiridye Mantar Hasadı Yapıldı

Akçaabat'ta İstiridye Mantar Hasadı Yapıldı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ortak girişimi ile açılan poşette istiridye mantar yetiştiriciliği kursunda ilk hasat Darıca Mahallesinde Emine BAYRAM ‘a ait mantar seralarında ilk hasat yapıldı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ortak girişimi ile açılan poşette istiridye mantar yetiştiriciliği kursunda ilk hasat Darıca Mahallesinde Emine BAYRAM ‘a ait mantar seralarında ilk hasat yapıldı.

İlk Mantar hasadını Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim NEZİR, Akçaabat Emniyet Müdürü Şevki PEKDEMİR ve kursiyerler yaptı.

Kursiyerlere mantar hasadı eğitmen Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl ÖZTÜRK hasat eğitimi verdi.

Akçaabat Ziraat Odası başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Halk Eğitim Müdürlüğüz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eğitim salonumuzda kursiyerlerimize teorik eğitimlerini verdik. Bizlere başvuru yapan 99 üreticimizden 50 si ile ilk kursumuzu başlattık ve uygulama aşamasındayız.
Bu kursları düzenlemekteki amacımız istihdamı ve üretimi direk artırmak özellikle bayan üreticilerimizin kursa başvuruları çok anlamlı ev ekonomisine rahatlıkla üretim yaparak katkı sağlayabilecekler. DOKAP ın mantar üretimine %50 desteklemesinden bu yıl ilçemizde 8 üreticimiz başvuru yaptı. Üretim alanlarımızı ve üretim miktarımızı artırmayı hedefliyoruz. Hasatla birlikte mantar üretiminin ilçemiz için  yapılabilir olduğunu ispat ettik.

Tadı ete en çok yakın besinlerden olan istiridye mantarı, lezzetli yapısı kadar faydaları ile de göz dolduruyor. Tam bir protein deposu olan istiridye mantarının faydaları hafife alınmayacak kadar çok. Bu mantar türünün içerisinde kolesterol değerlerinin düşmesini sağlayan lovastatin adlı madde yer aldığından dolayı özellikle kolesterol değerleri yüksek olan kişiler istiridye mantarını tüketerek kanlarındaki bu kolesterol değerinin düşmesini sağlayabilirler. İstiridye mantarının faydaları tabi ki bunlarla sınırlı değildir. Ayrıca bu mantar kan basıncının dengelenmesinde rol alan etkin bir besin türüdür. Bunun için mantarı bolca üretip bolca tüketmeliyiz.dedi

Eğitim serasında ekimini yaptığı mantar poşetinden hasat yapan
Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL poşette istiridye mantar üretimi için ilçemizin iklim yapısı uygun. İlçemizde üretim miktarını ve ürün kalitesini artırmak için eğitimin her aşamasında hocanız ile irtibatta olmalısınız. Ekimini birlikte yapmış olduğumuz mantarları şimdi hasat ediyoruz. Özellikle bayan kursiyerlerin çok olması bizleri mutluetti. Bayanların bu işi daha rahat ve istekle yapacağı kanaatindeyim ifadelerini kullandı.

p1100826.jpg

p1100806.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler