Akçaabat'ta Gaziler Günü Kutlandı

Akçaabat'ta Gaziler Günü Kutlandı

Akçaabat'ta Gaziler Günü Kutlandı

 

Trabzon'un Akçaabat  ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" düzenlenen törenle kutlandı.

Akçaabat Atatürk Parkı'nda Atatürk anıtın çelenk sunulması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kutlama törenine, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, gaziler, STK Başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen konuşmayı Akçaabat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Selçuk yaptı. Selçuk konuşmasında, "Milleti millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır, olmazsa olmazıdır.  O değerler ile yaşar, nefes alır. Millet olmanın bilincine varır. Milletin iç dinamiğidir. Güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden birisi de gaziliktir" dedi.

Binbaşı Mustafa Selçuk "Anadolu'nun Türkleşmesi ve Müslümanlaşması amacıyla sefer düzenleyen Türk akıncıları tarafından yaygın olarak kullanılmaya başlayan  gazilik unvanı bin yıldır Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olmuştur" şeklinde konuştu.akcaabat-gaziler-gunu-001.jpgakcaabatta-gaziler-gunu-kutlandi1.jpgakcaabatta-gaziler-gunu-kutlandi2.jpgmustafa-selcuk-akcaabat.jpg

Binbaşı Selçuk, Malazgirt'te, Kosova'da, Çanakkale'de, Sakarya'da, Kore'de, Kıbrıs'ta, doğu ve Güneydoğu'da canla başla mücadele eden kahraman ecdadımıza şehit ve gazilerimize layık birer vatan evladı olmak boynumuzun borcudur.  Sizlerin sahip çıktığı gibi bizlerde bu vatana sahip çıkacak ve namert eli değdirmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehir ve gazilerimize Allah'tan rahmet yaşamda olanlara uzun ömür diliyorum" dedi.

Tören, okunan şiir sonrasında sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler