Mimarlar "Mesleğimize Sahip Çıkalım"

Mimarlar "Mesleğimize Sahip Çıkalım"

Mimarlar "Mesleğimize Sahip Çıkalım"

Zorlu Grand Hotel’de yapılan seminerde, British Safety Council’ın Türkiye partneri ve Akçaabat'lı hemşerimiz olan Doğa HSE Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Güven’in “Tasarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Uluslararası Boyutu” hakkında değerlendirmelerde bulunmasının ardından, Doğa OSGB İç Denetim ve Kalite Müdürü Feyza Şimşek “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde Yasal Sorumluluk ve Cezalar” ile DOĞA OSGB Genel Müdürü Erdinç Günay “Ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

trabzon-mimarlar-odasi-konferans.jpg

Programda açıklamalarda bulunan Mimarlar Odası Başkanı Birol Ustaömeroğlu, “İnsan odaklı hizmet ediyoruz. Temel amacımız ve prensibimiz insanın mutluluğu. Ama böyle bir hedef noktaya doğru koşarken tabii ki işin güvenlik ve sağlığını atlamamız mümkün değil. Odamız faaliyetlerine devam ediyor. Bir kıyas yapacağız. Daha mutlu bir profil çizmeye insanlar için daha bir hedefe nasıl koşacağız bunu anlayacağız. Odamız her ay bir etkinlik yapıyor. Faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

akcaabat-ustaomeroglu.jpg

 Saldırıların Karşısında Durmalıyız

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Şaban Bülbül, “Belirtmek İsterim ki Trabzon’da il koordinasyon kurulu olarak 15 meslek odası ile beraber birçok faaliyette bulunmaktayız. Bunları sadece siyasi bakış açısı ile değil belki de her şeye karşı olarak gözüken TMO Trabzon’da farklı bir yol izlemekte. Biz her şeye karşı değiliz. Biz sadece üyelerimizin ve meslektaşlarımızın gelişimine ve yeni teknolojiden haberdar olması noktasında çalışmalar yaparken yaşadığımız sorunları ve çözüm önerilerini sunan bir topluluğuz. Öğrenciler ilerde bir meslek odasında görev alacaktır. Meslek Odaları hem mesleğin gelişmesinde hem de meslek birlikteliğinin sağlanmasında ki çalışmalara öncülük etmektedir. Orada konuşulan tek dil mesleğimiz ile ilgili olan dildir. Mesleğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Mesleğimize farklı alanların saldırıları ve etkisizleştirme çalışmalarının önünde durmamız gerekiyor. Mesleğimizin itibarını ve onurunu korumak için yapılan çalışmalarda siyasi açıdan bakmadan sadece meslek ahlakı ile bakarak mutlaka sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler