Milli Eğitim Korona Tedbiri Aldı

Milli Eğitim Korona Tedbiri Aldı

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tarık AKGÜN Koranavirüs’le’ mücadelede Milli Eğitim olarak aldıkları tedbirleri anlattı ve velilere uyarılarda bulundu.

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tarık AKGÜN Koranavirüs’le’ mücadelede Milli Eğitim olarak aldıkları tedbirleri anlattı ve velilere uyarılarda bulundu.

Çin’in Wuain kentinde ortaya çıktığından beri Dünyada hızla yayılan Koranavirüs maalesef ölümlere sebep olmaktadır. Ülkemizin aldığı tedbirler sayesinde virüsün yayılımının ve bulaşmasının en aza indirgendiği ve dünyada da Koranavirüsüyle en mükemmel şekilde mücadele eden ülkenin Türkiye olduğu ortaya çıkan vaka sayısıyla görülmektedir.  Bu virüsten korunmak için alınmış olan tedbirlerin sıkı ve disiplinli bir şekilde uygulanması gerekmektedir.

Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü olarak;

Bakanlığımızın  Koranavirüsü ile mücadele kapsamında aldığı tedbirler doğrultusunda ara tatil öne alınmış 16-20.03.2020 tarihleri arasında okullar tatil edilmiş ve 23-27.03.2020 tarihleri arasında uzaktan eğitime geçileceği açıklanmıştır. Uzaktan eğitim faaliyetleri TRT ve EBA üzerinden yapılacaktır. Uzaktan eğitime erişim noktasında   internet bağlantısı bulunmayan  ve talepte bulunan velilerimize çeşitli kurumlarla iletişim kurularak internet bağlantısı sağlanmaya çalışılmaktadır.

Uzaktan Eğitim;

EBA kullanımı noktasında okul idareci ve öğretmenlerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Okul idareci ve öğretmenlerimizi gerek toplu mesaj sistemimiz gerekse  web sayfamız ve Sosyal medya hesaplarımızdan yönlendirerek Eba kullanımı noktasında öğrenci ve velilerimize bilgilendirme  yapılmaktadır.

Okullarımıza Hijyen ve Dezenfeksiyon için 90 Adet Pompa, 2500 Lt Sıvı sabun, dezenfeksiyon solüsyonu dağıtılmıştır. Okullarımızda hijyen ve Dezenfeksiyonun sağlanması için 1/10 oranında sulandırılmış solüsyonla Sınıflar, İdare odaları ve okulun tüm eklentileri gerekli malzemeyle temizlenmiştir.

Bakanlığımız tarafından açıklanan idari izin esaslarına  göre  personellerimize izinler kullandırılmaktadır. Buna göre okullarımızdaki  kamu hizmetini aksatmayacak şekilde idari personel ve yardımcı hizmetler münavebeli şekilde çalışmaları sürdürmektedir. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde çalışan personel ve hizmetlilerin çalışmaları Kamu Hizmetini aksatmayacak şekilde  münavebeli sisteme dönüştürülmüştür. İlçe Milli Eğitim binamızda bütün birimler Dezenfeksiyon edilmiş ve  temizliği ayrıca yapılmıştır.

Değerli velilerimiz alınan tedbirler kapsamında çocuklarımızı kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak tutalım. Bu süreç bir tatil fırsatı olarak değerlendirilmemelidir. Buradaki amacın öğrencilerimizi virüs tehlikesinden korumak olduğu unutulmamalıdır.

Değerli velilerimiz devlet büyüklerimiz tarafından alınan tedbirlere ve Sağlık Bakanlığımızın tavsiyelerine mutlaka riayet edilmeli, yetkililerin  yapmadığı açıklamalara itibar edilmemesi gerekmektedir. Herhangi bir olumsuz durumda Sağlık bakanlığının açıklamış olduğu ALO184 Sağlık Danışma hattı aranmalıdır.

milli-egitim-tedbir.jpg

milli-egitim-tedbir1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler