Milletvekili Örs'ten Velilere Destek

Milletvekili Örs'ten Velilere Destek

Örs "velilerimizin sesine kulak verin, öğrencilerimizi mağdur etmeyin"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başka bir okula taşınması kararına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Örs, yaptığı açıklamada "Velilerimizin sesine kulak verin, öğrencilerimizi mağdur etmeyin" dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, okulun taşınıp, binanın Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili velilerden kendisine gelen şikayetler üzerine konuyu araştırdığını söylerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Trabzon’un Akçaabat ilçesinde faaliyetini sürdüren İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu binanın Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi sebebiyle, okulda eğitimlerine devam eden ögrencilerin başka bir okula nakledilmek istendiği haberleri yerel basında yer almıştır. Öğrenci velilerinden bana da bu yönde bilgiler gelmiştir. Bu durum hem öğrencileri tedirgin etmiş hem de velilerin haklı tepkisine yol açmıştır. Velilerin yaşanan mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin talepleri vardır. Öğrendiğim kadarıyla bahsi geçen okulun taşınma kararı yaklaşık iki yıl önce alınmıştır. Söğütlü Ortaokulu'nun Trabzon Üniversitesi civarında yeni bir binaya yerleştirilmesi ve boşalan Söğütlü Ortaokulu binasına da İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taşınması planlanmıştır. Ancak Söğütlü Ortaokulu için yapılacak olan bina inşaatında çıkan sorunlar nedeniyle bina inşaatı bitirilememiş ve taşınma gerçekleştirilememiştir. Buna rağmen İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, eğitim öğretimi devam eden Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin iki katına taşınması, burada eğitime devam edilmesinin istenmesi, bu kararda ısrarcı olunması ve acele edilmesi düşündürücüdür. Okulun nakledilmesi ile ilgili öğrenci velilerin görüşü alınmadan, bir oldu bitti ile karar verilmesi doğru değildir" dedi.

Günümüz pandemi şartlarında öğrencileri salgından koruyucu tedbirler alınması gerektiğini belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mevcut binasını bir süre daha kullanması mümkün olduğu kanaatindeyim. Özellikle salgın şartlarının hayatı olumsuz etkilediği bir dönemde evlatlarımızı koruyucu tedbirler alınmalıdır. Bakanlık nezdinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin asıl amacının koronavirüs salgınının çocuklarımıza bulaşma riskini azaltmak olmalıdır. İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören çocuklarımızın, hali hazırda eğitim faaliyetleri devam eden bir okula taşınma kararının öğrenci mevcudunu arttıracağı ve sosyal mesafe kuralının uygulanmasını zorlaştıracağı gerçeğini de görmezden gelemeyiz. Çocuklarımızın ve ailelerinin, sağlığı herşeyden önce gelmelidir. Öğrenci velileri çocukları için endişe duymakta, öğrenciler stres yaşamaktadır. Yapılması gereken öğrencilerimizin stresten uzak, sağlıklı bir şekilde eğitimlerini almalarını sağlamaktır. Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlarken olması gereken budur. Okulun taşınma kararı aciliyet arzeden bir durum değildir. Bu karar tekrar gözden geçirilmeli ve öğrenci velilerinin taleplerine karşılık verilmelidir.

Örs, açıklamasının son bölümünde Milli Eğitim yetkililerine seslenenerek "Pandemi nedeniyle zor günler geçirdiğimiz bu günlerde, velilerimizin sesine kulak verin, ögrencilerimizi mağdur etmeyin." ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler