MHP Trabzon Teşkilatı İstafa etti. Akçaabat'ta durum nedir.

MHP Trabzon Teşkilatı İstafa etti. Akçaabat'ta durum nedir.

MHP Trabzon Teşkilatı İstafa etti. Akçaabat'ta durum nedir.

MHP Trabzon’da yerel seçimler sonrası ortaya çıkan tablonun ardından bugün istifa ettiği basın kuruluşlarına çektikleri bir bildiri ile duyurdu. MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli imzalı yayınlanan yazılı açıklamada, “Yerel seçimlerin öncesinde ve sonrasında yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye’de üniter devlet yapısı, çok partili parlamenter rejim, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ilkesi, hukuk devleti ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü ciddi tehdit ve tehlike altına girmiş bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Demeli, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit, bölücü terör örgütüyle İmralı-Kandil-Hükümet üçgeninde yürütülen ve üniter devlet yapısını kökünden dinamitleyen “sözde açılım”, “özde ihanet” sürecidir.

 

Öte yandan, AKP iktidarı, saplandığı rüşvet ve yolsuzluk batağından sıyrılmak için, yargıya müdahale etmiş, Anayasayı ve yasaları çiğnemiş, adaleti ve hukuku adeta katletmiştir.

 

Devletin asli ve sürekli hizmetleri için memuriyet görevlerinde bile asalet şartı genel bir kural olmasına rağmen, Türkiye 62. Hükümet’le birlikte adeta bir “kukla Başbakan”la yönetilmeye zorlanmaktadır.

 

Anayasasında “Başbakan Bakanlar Kurulu’nun başkanıdır” ilkesi bulunan ve köklü bir devlet geleneği olan Türkiye; stajer, vekil veya “Kukla Başbakan” tarafından yönetilemez, yönetilmemelidir”

 

Açıklamasında çarpıcı ifadelere yer veren Demeli, “Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’da sayılan görev ve yetkilerinin virgülünde dahi bir değişiklik olmamasına rağmen, sadece seçim şeklindeki değişikliğe dayanarak rejim zorlanmakta, hiçbir sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanı görevi ve yetkisi olmadığı halde fiili durumla hükümetin her icraatına müdahale edeceğini açık açık deklare etmekte ve nihayet Türkiye her şeye tek adamın karar verdiği seçilmiş bir diktatörlüğe doğru adım adım sürüklenmektedir.

 

Bu itibarla, 2015 Milletvekili Genel Seçimleri ülkemiz ve milletimizin karşı karşıya kaldığı tehditlerin bertaraf edilmesi bakımından son derece büyük önem taşımaktadır.

 

Dışişlerinde başarısız icraatları dillere destan olan ve hükümetteki pozisyonuna benzer bir şekilde “kukla” bir genel başkanla yönetilen Erdoğan’sız AKP’nin yapılacak ilk seçimlerde iktidardan düşeceği araştırmacılar tarafından açıkça ortaya konulduğu gibi, milletimizce de öngörülmektedir.

 

MHP Trabzon İl Teşkilatı olarak “önce ülkem ve milletim” ilkemiz gereğince; 2015 seçimlerinde “Trabzon’da birinci, Türkiye’de iktidar” amacımız doğrultusunda, aşağıda özetle arz edilen gerekçelerle bir dizi önemli kararlar almış bulunuyoruz. Bu itibarla;

Trabzon’da yerel seçimlerde yaşanan başarı ivmesinin kesintisiz devam ettirilmesi için,

 Yerel seçimlerde aday olan ve seçilen arkadaşlarımızdan dolayı il ve ilçe teşkilat kademelerinde meydana gelen boşalmaların, bir an önce takviye edilmesi için,

 Özellikle yerel seçim sürecinde temayüz eden ancak teşkilat kademelerinde yönetici olmayan çalışkan, istekli, arzulu, genç ve dinamik kadrolarla İl ve İlçe yönetimlerinin zenginleştirilmesi için,

 

  Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilke, fikir ve hedeflerini benimseyen herkese kucak açarak toplumda geniş bir temsil yelpazesine ulaşılması ve nitelikli kadrolarla partimizin daha da güçlendirilmesi için,

Nihayet Trabzon’da MHP ve Ülkücü Hareket’i daha büyük başarılara taşıyacak genişlikte ve nitelikte bir kadronun kurulması için,” ifadelerini kullandı.

Demeli, Trabzon İl Teşkilatı olarak istifa ettiklerini ve ilçeleri de istifaya davet ettiklerini kaydederek, “MHP Trabzon İl Teşkilatı olarak; arkadaşlarımızla birlikte istifa kararı almış bulunuyoruz.

MHP Trabzon İl Teşkilatı olarak; “Trabzon’daki bütün ilçe teşkilatlarının da istifa etmeleri ve böylece teşkilatlarımızın yeniden yapılandırılmasına imkân ve fırsat sağlamaları” yönünde aldığımız tavsiye kararı da, tüm teşkilatlarımıza bildirilmiştir.

Bu güne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da Trabzon’umuzun, Türk milletinin ve MHP’nin emrinde ve hizmetinde olmaya kesintisiz devam edeceğiz. Selam ve saygılarımızla” ifadelerini kullandı.

Akçaabat'ta durum ne?

Akçaabat İlçe yönetimi bu açıklamanın ardından ne tavır alacağı ise merka konusu oldu. Görüş aldığımız İlçe Başkanı Miraç Çınar, istfayı düşünmediklerini ve görevlerinin başında olduklarını belirtti. Çınar "Yapılan yeniden yapılandırmadır. Şuan isitfa gibi birşey düşünmüyoruz. Ancak yönetim kurulu arkadaşalrımıza konuyu istişare edeceğiz. Yeni il başkanımız atanır ondan sonra bize verilecek talkimatlara göre hareket ederiz. Şuan için istifa edecek gibi bir pozisyonumuz yok" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset