MHP Akçaabat'ta aday çıkarmazsa!

AKP ile MHP’nin Trabzon’da ilçeler temelinde yapacağı ittifak, basında yer aldı. 19 Aralık’ta “Cumhur İttifakı ilçeleri inceliyor” başlığıyla Günebakış gazetesinde kaleme aldığımız haberi, 22 Aralık’ta “MHP’ye üç ilçe verildi” olarak devam ettirdik ve ittifakın Trabzon anlaşmasını önemli bir habercilik başarısı göstererek aktardık.

Haber, Trabzon’a bomba gibi düştü. İttifakın ilçelerde de ittifaka gideceği ve ardından bu ilçelerden Beşikdüzü, Şalpazarı ve Çarşıbaşı’nın MHP’ye; gerisinin AKP’ye verileceği kaydedildi. Bu bilginin siyasî gündemi belirlemesinin ardından çok sayıda siyasî, vatandaş telefona sarıldı.

AKP’de Beşikdüzü, Şalpazarı ve özellikle Çarşıbaşı rahatsız… Özellikle Çarşıbaşı’nı alacağına inanan hükûmet kanadının temsilcileri duruma anlam veremezken MHP’den adaylığı düşünen birçok isim de yaşananlar karşısında şok oldu. MHP daha önceden 7 ilçede desteklediği adayları duyurdu ve hatta adaylara “Adayımız sizsiniz, gidin ilçenizde çalışmalara başlayın.” denildi. Yeni karara göre bu ilçelerde yalnızca Şalpazarı MHP’ye kalıyor!

Şimdi soralım böyle bir durum yaşanırsa ve MHP ilçelerde adaylarını çekerse Yomra’da Osman Salih Dilaveroğlu’na, Çaykara’da Refik Korkmaz’a, Maçka’da İbrahim Mazlum’a, Arsin’de Ramis Sunguroğlu’na, Of’ta Güngör Saral’a, Köprübaşı’nda Atilhan Sancak’a ayıp edilmeyecek mi? Peki, MHP Akçaabat’ta aday adayı olmuş Osman Zeki Alşan’a, Hasan İncehasan’a, Yakup Can’a; aday adaylığını düşünen Mehmet Kazancı’ya ne denilecek? Peki, bu ilçelerdeki MHP’lilere… Yahut Beşikdüzü, Şalpazarı ve Çarşıbaşı’ndaki AKP’lilere… Üstelik bu ilçeler, Cumhur İttifakı’nın güçlü olduğu ilçeler... 

Takdir vatandaşın.

***

O. Nuri Ekim listede…

Cone.jpgumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştırılan listede Akçaabat Belediyesine aday olarak Osman Nuri Ekim’in isminin de eklendiği öğrenildi. 5 dönem ilçede belediye başkanlığı yapan Şefik Türkmen, bu dönem yeniden adaylık için çok çaba sarf etmedi. Genç, yetenekli, başarılı bir isme görevi devretmek arzusunu taşıdığını söyledi ve “İsterim ki çok iyi ellere teslim edebileyim.” dedi. Ekim, Türkmen’in de güvendiği isim olarak öne çıkıyor. 

***

3 rektörden 3 yanıt

Yeni yılla birlikte okurlara ulaşacak bir çalışmamız için kentimizde faaliyet gösteren üç üniversitenin rektörüyle geçtiğimiz hafta içinde söyleşi yapma fırsatı elde ettik. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan… 3 rektöre de “kentin 3 üniversitesinin iş birliğinin önemini” sorduk. Şu ortak yanıtları aldık:

■ İş birliği çok önemli

■ KTÜ öncül üniversite

■ Trabzon artık eğitim kenti

***

Saadet ne yapıyor?

Saadet Partisi, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili Trabzon’daki en sessiz parti. 24 Haziran’daki gibi Millet İttifakı’nın içerisinde yer almadı. Ancak belki bazı ilçelerde İyi Parti ve CHP’nin Saadet Partisi adayını destekleyebileceği konuşuluyor. Muhtemelen bu ilçeler de Of, Sürmene veya Araklı olabilir. Bunun dışında Saadet’e dair kıpırdamayı takip edemiyoruz.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum