Mezbahaneye ÇED Onayı

Mezbahaneye ÇED Onayı

TRABZON’UN en önemli sorunlarından biri olan mezbaha sorununun çözümü için ilk adım atıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçaabat’taki 27 dönümlük alana kurulması planlanan mezbaha projesine ÇED onayı çıktı. Proje bedeli 950 bin lira olan mezb

 

Akçaabat nihayet ruhsatlı bir mezbahaya kavuşacak. Trabzon Büyükşehir belediyesi tarafından Çiçeklidüz Mahallesinde yapılması planlanan mezbaha ile ilgili ÇED süreci başladı. Konuyla ilgili ÇED duyurusunu yayınlanan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Trabzon Akçaabat, ilçesi Çiçeklidüz Mahallesi mevkiindeki Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Mezbaha Projesi projesi ile ilgili olarak Trabzon Valiliğimize sunulan dosyayı P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

 

Çiçeklidüz Mahallesindeki 27 dönümlük araziye kurulacak olan mezbahanın proje bedeli ise 950 bin lira. Söz konusu mezbaha tesisinin kapasitesi günlük 40 büyükbaş hayvan ve 100 küçükbaş hayvan olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler