Mevlana Akçaabat’ta Anıldı.

Mevlana Akçaabat’ta Anıldı.

Mevlana Akçaabat’ta Anıldı.

Mevlana Akçaabat’ta Anıldı.

Akçaabat Belediyesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Hz.Mevlana’nın ölümünün 743. Yıldönümü dolayısıyla; Akçaabat’ta Şeb-i Arus programı düzenlendi.

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Mevlana Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Akçaabat’lılarla bir araya geldi.

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezinde düzenlenen programa, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan, Cevat Birinci,  Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Taşan, Akçaabat İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin sunuculuğunu Bülent Mumcu yaptı. Hafız Yavuz Mutlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahi sanatçısı Sedat Uçan’ın tasavvuf konseri ile devam eden program da son olarak İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sahne aldı. Programa Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanları yad ederek başlayan Hatipoğlu, Halep’teki çatışmalarda yaşamını yitiren siviller için de dua etti.

Hz. Mevlana’nın döneminin her özelliğini taşıyan bir bilgi adamı olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, “ O, yalnızca bir medrese hocası değildi. Onu Mevlana yapan Peygamberimizdir. Şems yada bir başkası değil” dedi.

mevlana-hatipoglu-akcaabat1-001.jpg

hatipoglu.jpg

Program sonunda, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Ak parti ilçe başkanı Emre Akgün konuklara çeşitli hediyeler ve çiçek takdim ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler