Mete Yarar, "Türkiye Oyun Bozuyor"

Mete Yarar, "Türkiye Oyun Bozuyor"

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “savaş yapmadığımız halde 550 milyar dolar ve 7 bin 500 şehit verdik. Şimdi bu oyunu bozuyoruz” dedi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “savaş yapmadığımız halde 550 milyar dolar ve 7 bin 500 şehit verdik. Şimdi bu oyunu bozuyoruz” dedi.

Mete Yarar, Akçaabat Belediyesi’nce düzenlenen  “Oyun Bozan Türkiye’den Oyun Kuran Türkiye’ye adlı konferansta konuştu.  Erol Günaydın Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan  ve Türkiye’nin bölgedeki oyunu bozduğunu dile getiren Yarar, Suriye’ye neden girdik diye soruluyor. Biz hiçbir yere girmeden 550 milyar dolar teröre harcadık ve 7 bin 500 şehit verdik. Şimdi bu oyunu baştan bozmak için oradayız” dedi.

Mete Yarar, Türkiye’nin teröre mücadele 550 milyar dolar harcadığını ifade ederek “Biz Türkiye olarak bölgemizde hiçbir ülke ile savaşmadık. Ama sınırlarımız öyle bir hale getirdiler ki biz bu duruma 550 milyar dolar harcadık. Türkiye en fazla ihracat yaptığı komşu ülkemiz Irak’a 12 yıl boyunca mal satamadık.  Sadece bunun maliyeti 150 milyar dolar.  Biz Irak’a hiç bulaşmadık, hiç girmedik Irak’a. Neden bizim 550 milyar dolarımız gitti. Ayrıca 7 bin 500 vatan evladını şehit verdik. Bununla da bitmedi. Daeş Irak’tan çıktı ve Suriye’ye geldi. Şimdi Bizim ülkemize gelen 3,5 milyon Suriyelinin yaklaşık 1 milyonu Daeş’ten kaçarak ülkemize sığındı. Biz müdahil olmadığımız zaman başımız belaya girmiyor mu? Şimdi Irak ve Suriye’de 40 kilometre içeriye kadar girerek kontrol noktaları oluşturduk. Son dönemde o bölgelerde şehit vermiyorsak bunu engelleyen o bölgede olmamızdır. Büyüklerimiz şöyle derdi. Türkiye’nin savunması Halp’ten geçer, Saraybosna’dan geçer, ” dedi.

Dünya İHA ve SİHA’larımızı Konuşuyor.

"Konvansiyonel savaşın paradigmaları değişiyor." diyen Yarar, "Bu paradigmaları değiştirirken de ülkeler kendilerine özgün yapılar ve fonksiyonlar yapabiliyor. Türkiye'nin bugün SİHA'ları ve İHA'ları konuşuluyor ama asıl bence TSK'deki değişimin görünen yanı, bir merkezden, bir ağ merkezi üzerinden yönetilebilen bir ordu olması. Bu F16'ların düşürdüğü uçaklarda da görüldü. SİHA'ların faaliyetlerinde de görüldü. Komuta etme anlamında da görüldü. Sahadaki topçu atışlarında da görüldü. Ordu bir komuta merkezinden ve birbirleriyle bağlantılı bir link üzerinden görüşebiliyor. Bu sahada büyük bir avantajdır. Bugün Türkiye'nin paradigma değişikliği, birçok konuda not olarak düşülecektir." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin kendi evlatlarına sahip çıkması gerektiğini anlatan Yarar, Türkiye’nin derdiyle derlenen insanlarına sahip çıkmalıyız. Biz başını derde sokacak adamlara ihtiyacımız var.  Bizim memleket derdiyle dertlenen adamlara ihtiyacımız var” dedi.

BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYİN

''Bu ülkenin evlatlarına güvenin ve birlik beraberliğimizi bozmak isteyenlere izin vermeyin” diyen Mete Yarar, programın ardından Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile beraber katılımcılara ve dinleyicilere teşekkür etti. Mete Yarar’a, program sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Programı AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe,  MHP Akçaabat İlçe Başkanı Adem Çelik, STK Başkanları   ve çok sayıda vatandaş katıldı.

mete-yarar-v.jpgmete-yarar-c.jpgmete-yarar-a.jpgmete-yarar-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler