Meşeli Yüzüyor

Meşeli Yüzüyor

Akçaabat Meşeli İlkokulu ile Ortaokulu İzcilik Kulübü ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ‘Meşeli Yüzüyor’ adlı proje ile yüzme bilmeyen çocuklar yüzme öğreniyorlar.

Akçaabat Meşeli İlkokulu ile Ortaokulu İzcilik Kulübü ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce  ‘Meşeli Yüzüyor’ adlı proje ile yüzme bilmeyen çocuklar yüzme öğreniyorlar. Gençlik Spor Müdürlüğünün de desteğiyle 20 çocuk yüzme kursuna başladı. Meşeli İzcilik Kulübü Danışman Öğretmeni Savaş Çergel Karadeniz Bölgesinde yüzme bilenlerin sayısı bilmeyenlerden daha az olduğunu belirterek ” Yüzme bilenlerin sayısı sahilden köylere çıktıkça azalmaktadır. Karadeniz Bölgesindeki köy nüfusunun oldukça fazla büyük bir kesim yüzücü değildir. Sahil kesiminde yaşayanların ise tam anlamıyla yüzücü oldukları tartışılır. Profesyonel manada yüzme tekniğini bilerek yüzenler oldukça azdır. Keşfedilmemiş yetenekler yüzücüler bu çocuklar arasından çıkabilir. Ülkemizi çeşitli olimpiyatlarda ve yarışmalarda temsil edebilirler ”dedi.

Savaş Çergel Trabzon da son yıllarda yapılan organizasyonlar tesislerin ve yüzme kulüplerinin artması ve halkın bu kulüplere yönelmesi dolayısıyla yüzmeyi öğrenenlerin sayısında artış gösterdiğini belirterek ” bu durum şehir merkezi için geçerlidir. Oysa Bölgenin iç kesimleri ve köylerimizde yaşayanlar bu imkanlardan yeterince faydalanamadığı görülmüştür. Köylerimizin sahilden yukarıda olması, yüzme kültürünün gelişmemiş olması, mevcut tesislere ulaşımın zor olması ve maddi olanaksızlıklar. Faydalanamama sebepleri olarak gösterilebilir. Bu eksiliğin giderilmesi ve bu açığın kapatılması amacıyla böyle bir projeyi başlattık “dedi.

meseli2.jpg

Çergel Neden köyümüzde çocuklarımız yüzme sporundan mahrum olsunlar!.Bu konuda  köyümüzde birebir görüşmeler ve yapılan anketler sonucunda köy halkının yüzme sporu hakkında olumlu görüşlerinin olduğu gözlemledik. Kendilerinin yüzmeyi bilmemeleri onlar için büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdiler. Çocuklarının yüzme öğrenmelerini istediklerini dile getirdiler. Bizde yüzme bilmeyen çocuklarımızı yüzme kursuna götürerek onların bu imkândan faydalanmalarını sağladıklarını sözlerine ekledi.

meseli-yuzuyor1.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler