Mesebet Şenlendi

Mesebet Şenlendi

Mesebet Şenliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku dolu bir kalabalığın katılımı ile yapıldı.

 

Düzenleme tarihi bakımından Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirilen yayla şenliklerinin ilki olan Mesebet Şenliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku dolu bir kalabalığın katılımı ile yapıldı.

İlçemizin Mersin Mahallesi’nin Özmersin Aynadiyoz Mevkii’nde bulunan Mesebet isimli alanda düzenlenen şenlikte her yıl olduğu gibi herhangi bir çağrıya tabi tutulmadan binlerce kişi bir araya gelerek günün ilk saatlerinden akşamın ilerleyen saatlerine kadar horon teptiler.

Mehmet Yılmaz, Elif Köse, Hadiye Ölmez ve Pelin Karaağaç’ın verdiği konserlerle yaşanan coşkuyu doruğa çıkardıkları etkinlikte Kemal Bilazer de kemençesi eşliğinde söylediği türkülerle horon oynayanlara eşlik etti.

Protokol mensuplarının ilgi göstermedikleri şenlikte Akçaabat Belediyesi’ni Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu temsil ederken, 20 Haziran Cuma günü başlayan şenlik 22 Haziran Pazar günü akşamı sona erdi.

Mesebet Şenliği Organize Komitesi Başkanı Mehmet Kara, şenliklerine katılan herkese teşekkürlerini sunarak, Karadeniz Bölgesi’nin şenlik mevsimini açmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kara, şenliklerine her yıl daha da fazla katılımın olmasının kendilerini sevindirdiğini de sözlerine ekledi.

mesebet1.jpg

mesebet3.jpg

mesebet4.jpg

mesebet5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler