Meclis'te Soylu ve İmamoğlu Tatışması

Meclis'te Soylu ve İmamoğlu Tatışması

Meclis'te Soylu ve İmamoğlu Tatışması

Akçaabat Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantıları başladı.

Akçaabat Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları Meclis Başkanı Cevdet Bayraktar başkanlığında başladı. Açılşta konuşan Meclis Başkanı Cevdet Bayraktar, geçmiş ramazan bayramını tebrik etti. 

SOYLU’YA SAHİP ÇIKILDI…

Meclis gündemi öncesinde söz alan AK Parti Grup Başkanı Erhan Nadir, Süleyman Soylu’ya yapılan sözlü tacizi kınadıklarını ifade etti. Erhan Nadir “Son yılların en başarılı bakanı olan ve Terör örgütlerinin korkulu rüyası Süleyman Soylu’ya Trabzon Havalimanı’nda yapılan sözlü saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın araştırılmasını ve arkasında kimlerle bağlantılı olduğu ortaya çıkartılmalıdır. Süleyman Soylu Trabzon’un evladıdır. Trabzon Türkiye’nin mozaiğidir. Bakanımız Süleyman Soylu’ya Akıllı ol diyenler gaflet ve delalet içerisindedir. Süleyman Soylu’ya gelene kadar bu ülkede akıllı olması gereken çok kişi var” dedi.

Bunun üzerine söz alan İYİ Parti Grubundan Aslan Güner, Trabzon’un kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini savundu. Güner konuşmasında “Trabzon fazla değer yetiştirmiyor. Bu değerlerden birisi de Süleyman Soylu. Süleyman Soylu’nun değerini bilmek lazım. Ona karşı yapılanı hoş görmemiz mümkün değil. Fakat İstanbul seçimleri Trabzon gündemine taşındı. Sayın Ekrem İmamoğlu da bu şehrin bir değeri. Ben isterim ki Sayın soylu da bir değerimiz olarak bu tür davranışlarla karşı kalmasın. Ama Ekrem İmamoğlu’na da gereken değer verilmeli. Bunlar bizim değerlerimiz. Bir de bu İstanbul seçimlerinde Pontus söylemlerinden rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Meclis Başkanı Cevdet Bayraktar ise, “Trabzon’a ve Trabzonlulara bu tür bir yakıştırma yapamayacağını ve yaptığında ise karşısında bu kitleyi görür” dedi. Bayraktar “Bu tür söylemleri hiç dikkate almıyorum. Ama İç İşleri Bakanına hem de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin teörle en başarılı bakanına tehditkâr, bir şekilde akıllı ol diyebiliyorsa arkasının araştırılması düşünenlerdenim” dedi.

Bunun üzerine tekrar söz alan Erhan Nadir “Rum kelimelerine karşı en iyi cevaı İl Başkanımız Haydar Revi vermiş ve bunu iddia edenler Rum oğlu Rum’dur demiştir. Trabzon üzerinde oyun oynamaya çalışanlar, bunu Trabzon’a yakıştıranlar bu kelimenin Trabzon’a karşılığının olmadığını bilen kişilerdir” şeklinde konuştu.
 

Belediye meclisinde ayrıca Söğütlü Ulu Cami Önüne Karayolları tarafından mevcut sinyalizasyon sisteminin iptal edilerek aynı yere bir üst geçit talebinin gündeme alınması kararlaştırıldı.

akcaabat-belediye-meclisi-010.jpgakcaabat-belediye-meclisi2-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler