Mecliste Otopark Ücretleri Tatışıldı

Mecliste Otopark Ücretleri Tatışıldı

Mecliste Otopark Ücretleri Tatışıldı

Akçaabat Belediye Meclisi çalışmalarına devam ediyor. Meclisin 2. Gününde Yıldızlı’da yapımı devam eden yonca kavşak çalışmasında evleri yol kodunun alt kısmında kalan binalar  ve bu bina ve arsalara uygulanan imarlar gündemdeydi. Meclise bilgi veren Akçaabat Belediyesi İmar Müdürü Ali Güngör, Karayolları tarafından Yıldızlı’da yapılacak yol çalışması ile bazı bina ve arsaların yol kodunun altı kısmında kaldığını belirterek, yolun bazı bölgelerde binaların çatıları hizasına kadar yükseleceğini belirtti. Bunun üzerine konu imar komisyonunda görüşülmesine karar verildi.

Meclis gündemindeki diğer konu ise otopark ücretlerinin artırılması idi. Yol kenarında bulunan otoparkların amacı dışında kullanıldığını ifade eden bazı meclis üyeleri, zam yapmanın çözüm olmayacağını belirtti. Meclise bilgi veren Gelir Müdürü Kaya Yemiş, komisyonun diğer belediyelerde yapılan uygulamaları incelediğini belirtti. Yemiş “Komisyonda görevli arkadaşlar Trabzon’da bir inceleme yaptılar. Bazı yerlerde ilk 20 dakikası ücretsiz, sonraki saat için 4 lira, sonraki her saat 1.5 lira.  Komisyon bu incelemeler sonucu Akçaabat’ta uygulamanın aynı şekilde kalmasına karar verdi” dedi. Bunun üzerine Başkan Türkmen komisyonun verdiği kararı aynen onaylayalım ve aynı kalsın” dedi. Meclis Üyesi Erhan Nadir ise “konunun biraz daha detaylı araştırılmasına fayda var. Yeni bir çalışma yapılması gerekir”  şeklinde görüş bildirdi. MHP meclis üyesi Ali Şakir Gencer “bu ücret artışı belediyeye bir faydası yok. Yapılacak zam işverenin cebine gidecek. Belediye açısından kar veya zarar gibi bir durum yok” dedi.

Başkan Türkmen ise “burada biz kademeli bir düzenleme yapmak istiyoruz. Yani sabah çekilen araç akşama kadar burada beklemesin. Amacımız bu. İşi olan 15 dakikada işini halledip ücret vermeden parktan çıksın” dedi.

Ak Parti Meclis üyesi Sami Üçüncü ise Başkan Türkmen’e Trabzon Belediyesi’nin otopark tarifesini fotoğrafladığını ve Akçaabat’ta fiyat tarifesinin yazılı olmadığını belirtti. Üçüncü“ Bakın Trabzon’da her otoparkın bulunduğu yere tabela asılmış. Ücretler belirtilmiş. Akçaabat’ta böyle bir şey yok. Kaç saat kaç lira belli değil.Trabzon’da tabela asılmış; ilk 20 dakika ücretsiz, sonraki saatler için tek tek yazılmış ve bölge bölge fiyatla değişiyor” dedi.  Bunun üzerine Başkan Türkmen “bu konuyu gündemde bırakalım. Biraz daha inceleyelim “dedi ve meclis dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler