Mecliste Neler Konuşuluyor

Mecliste Neler Konuşuluyor

Mecliste Neler Konuşuluyor

Akçaabat Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısına devam ediyor.

YENİ CAMİDEN YUKARISI KENTSEL DÖNÜŞÜME

Akçaabat Hasan Saka Toplantı Salonu’nda Başkan Şefik Türkmen başkanlığında devam eden çalışmalarda, Akçaabat Ortamahalle’de kentsel dönüşüm alanı görüşüldü. Yapılan görüşmede Akçaabat Yeni Camii’den Ortamahalle Sit alanı sınırına kadar Kentsel Dönüşüm alanı olması önerildi. Bu projenin uzun vadeli bir proje olduğunu ifade eden Türkmen amacın Akçaabat Yeni Cami ile Ortamahalle arasında bulunan çirkin yapılaşmayı ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti. Başkan Türkmen, böyle büyük projenin sadece Akçaabat Belediyesi olarak üstesinde gelmenin mümkün olmayacağını TOKİ ve Büyükşehir belediyesinin de bu projede yer alması gerektiğini ifade etti. Bu arada szö alanmeclis üyesi Erhan Nadir, Akçaabat’ın düşünülen projeni güzel olduğunu fakat Akçaabat sahil kesiminde bulunan belediye binası ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki binaların birçoğunun yıkılması ve Akçaabat’ın önünün açılması gerektiğini savundu. Erhan Nadir “Akçaabat sahil bandında tüm binalar kamuya ait. Okullar ve diğer kamu kurumları için bir düzenleme yapılması gerekir. Burada bulunan okullarda taşımalı sistemle diğer bölgelerden gelen öğrenciler ile eğitim veriyor. Bu okulları şehrin arka kısmına almalıyız. Bu alanı şehrin vitrini şeklinde dizayn etmeliyiz” dedi.

DOĞAN'IN İMAR ÇIKIŞI

Akçaabat Belediye Meclisi’nde imar uygulamaları görülürken araya giren Milliyetçi Hareket Partisi’nden Hasan Doğan “Başkanım, biz burada sürekli imardan gelen dosyaları görüşüyoruz. Fakat Büyükşehire gidip iptal oluyor. Biz neden karar alıyoruz ki” dedi. Bunun üzerine Başkan Türkmen “Bizin normal planda yaptığımız imar planında bir sorun yok. Ama toplulaştırma yapılarak yüksek kat alanlar büyükşehire gidiyor. Orada bir çalışma var. Trabzon’un genel bir 1/5000’lik imar planları çıkartılıyor. Bu çalışma bitene kadar beklemek gerekiyor. Tabii ki bu işten en fazla Ortahisar, Yomra ve Akçaabat olarak biz etkileniyoruz. Biz de çalışmanın bir an önce bitirilmesinden yanayız” dedi.

 

DÜRBİNAR'DAKİ KENTSEL  DÖNÜŞÜM İPTRAL Mİ OLUYOR?

Akçaabat Belediyesi ile TOKİ Ortaklaşa bir kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Mevlit Selami Yardım Ortaokulu karşısında yaptığımız bu çalışmada TOKİ Başkanının önerisi şu şekilde oldu. Biz farklı bir yeri kamulaştıralım ve burada vasıflı konutlar yapalım. Burada yapacağımız konutları kentsel dönüşüm alanında evi olanlara verelim dedi.  Fakat Bu konut yapmayı planladığımız alandaki (Kireçhane deresi üst kısım) arazi sahipleriyle anlaşamadık. Oluşturduğumuz komisyon buradaki araziler için bir araştırma yaptı ve bir değer koydu. Bu değer üzerinden burada arsa ve arazisi olanlara gidildi. Fakat normalde 200-250 bin liraya satılan yerler 900 bin-1 milyon lira gibi rakamlar istendi. Buna rağmen komisyonumuz 400-500 bin lira gibi rakamlar teklif edildi fakat bu da kabul görmedi. Şimdi önümüzde iki yol var. Ya mahkeme yoluna gidilecek, ya da bu proje ekonomik olmadığından projeden vazgeçilecek. TOKİ ile görüşmemiz devam ediyor. TOKİ’nin vereceği karar göre hareket edeceğiz” dedi.

TEKEL BİNASI NE OLACAK?

Akçaabat Belediye meclisinde Dürbinar mahallesinde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm konuşulurken, Tekel binasının ne olacağı gündeme geldi. Başkan Türkmen, bina ile ilgili kesin karar verilmediğini belirtti. Bunun üzerine AK Parti üyesi Özkan Öztürk “Tekel binası çok değerli. Bu bina satılarak elde edilecek gelir ile hemen karşı tarafında yapmayı planladığımız kentsel dönüşümü yapabiliriz.  Burada Akçaabat’ın vizyonu olacak bir çalışma yapılabir. Binayı satın alacak kişiye de üstünü yine otel yapma şartı da getirebiliriz. Bunun için bir çalışma yapılması gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler