Mecliste Bütçe Maratonu

Mecliste Bütçe Maratonu

Akçaabat Belediye Meclisi’nde bütçe görüşmeleri vardı.  20 Milyon borçlanma planlanan bütçe 136 milyon olarak planlandı.

Akçaabat Belediye Meclisi’nde bütçe görüşmeleri vardı.  20 Milyon borçlanma planlanan bütçe 136 milyon olarak planlandı.

Başkan Osman Nuri Ekim başkanlığında gerçekleşen toplantıda plan ve bütçe komisyonu adına meclis üyesi Davut Gerigelmez, meclise bilgi verdi. Gerigelmez, belediye bütçesinin yasa ve teammülllere uygun bir şekilde planlandığını ifade etti.

Ardından Belediye meclisini bilgilendiren Mali İşler Müdürü Osman Bektaş, 2021 bütçesinin detaylarını meclis üyelerine anlattı.

 

Başkan Ekim “İhtiyaç olursa 20 Milyon Borçlanacağız”

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 20121 yılı için hedeflenen bütçenin 116 milyon olduğunu ve ayrıca 20 milyon borçlanma plana koyduklarını ifade etti. Başkan Ekim “Belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda 2021 yılı bütçesini 20 milyon borçlanma ile 136 milyon olarak hedefledik. Bu bütçeye konulan 20 milyon borcu gerekirse yapacağız. Geçen yıl da 30 milyon borçlanma plana koymuştuk fakat bu borcu yapmadık. Yine ihtiyaç olursa borçlanma yapacağız. İhtiyaç olmadığı takdirde borç yapmayacağız” dedi.

 

Belediyenin 303 Tapulu Mülkü Var

Plan bütçede yer alan 11 milyonluk arsa ve mülk satışı ilgili Meclis Üyesi Erol Gedikli’nin sorusunu cevaplayan Başkan Ekim “Şuan için bir arsa ve mülk satışı düşünmüyoruz. Belediyemizin 303 adet  mülkü var. Bunları satmak gibi bir niyetimiz yok. Fakat buradaki 11 milyonluk bütçemiz Milli Emlak ile aramızda olan bir davalık yer ile ilgilidir. Büyük ihtimalle dava bizim lehimize sonuçlanacak ve buradan 11 milyon veya daha fazlasını bekliyoruz” dedi.

 

Araç İhalesi İptal Etmek Zorunda Kaldık

Belediyenin bir süre önce ihaleyle satışa çıkardığı kamyon, iş makinesi, otomobil satışı ile ilgili de açıklama yapan başkan Osman Nuri Ekim “Belediyemizce kullanılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan araç, kamyon,  iş makinesi gibi araçlarımızı satmak içim ihaleye çıktık.  Fakat bunları hurda olarak değerlendirildi. Şimdi ihalede bir düzenleme yaparak yeniden şatışı gerçekleştireceğiz” dedi.

Araç Parkı Genişliyor.

Başkan Ekim Bir süre önce ihtiyacımız olan 8 adet kamyon alım ihalesini gerçekleştirdik.  Yaklaşık 4 milyonluk bir kredi ile bu alımı yaptık. Araçların bir kısmı geldi, diğerlerini de kısa sürede bekliyoruz. Araç parkımızı önemli ölçüde yenilemiş olacağız. Belediye olarak insan ve araç kaynağımızı verimli kullanmak için çalışıyoruz ” dedi.

akcaabat-belediye-meclisi-014.jpg

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler