Meclis Üyesi "En Bakımsız Trabzon"

Meclis Üyesi "En Bakımsız Trabzon"

Meclis Üyesi "En Bakımsız Trabzon"

Akçaabat Belediye meclisi Haziran ayı toplantılarına devam ediyor. Meclis toplantısının 2. Günü çalışmaları devam ediyor. Başkan Osman Nuri Ekim Başkanlığında gerçekleşen toplantı öncesine söz alan bazı meclis üyeleri gündem dışı konuşmalar gerçekleştirdi.

En Bakımsız Karayolu

Toplantıda söz alan AK Partili Meclis üyesi Murat Üçüncü, Trabzon il sınırları içerisinde olan  Karayolu’nun  en bakımsız karayolu geçişi olduğunu belirtti. Üçüncü, ramazan bayramı dolayısıyla doğu bölgemizde 7 ili gezme fırsatı bulduğunu ve her gittiği il girişlerinin hem yeşillendirme hem de görsellik olarak güzel çalışmalar yapıldığını ancak Trabzon’a gelindiğinde ise bu durumun aynı olmadığını dile getirdi. Büyükşehir meclis üyesi de olan Üçüncü “ Bayram dolayısıyla Tunceli, Elazığ, Erzincan ve  bu güzergahta olan illere bir gezi yapma fırsatım oldu. Her ilin girişinde Karayolu ve şehir girişlerinde şehre özel çalışmalar yapılmış. Refüjler yeşillendirilmiş ve ışıklandırılmış. Trabzon’a gelince ise sizi kurumuz otlar karşılıyor. Bu görüntü Trabzon’a yakışmıyor. Biz şehir geçişlerimizi neden güzelleştirmiyoruz” dedi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,şehir geçişlerinde yetkinin Karayollarında olduğunu ve bunun bir şekilde öncelikle Büyükşehire ve sonrasında da ilçe belediyelerine devredilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Ekim “Şehir girişlerinde özellikle kavşaklarda bir sorun var. Biz buna rağmen ilçemizde bulunan kavşakları yeşillendiriyoruz ve bakımlarını yapmaya çalışıyoruz. Fakat bu yol Karayolları’na ait. Öncelikle bu refüj ve kavşakların Büyükşehir belediyesine devredilmesi ve Büyükşehir’de ilçe belediyelerine devretmesi gerekiyor. Böylece kavşak ve refüjlere belediyeler bir çalışma yapar. Bununla ilgili bir çalışma olduğunu biliyorum. Büyükşehir nezdinde takip edilecek bir çalışma” dedi.

Osman Nuri Ekim, sahil yolundaki refüj ve kavşakların tekrar elden geçmesi gerektiğini de savunarak “Kavşaklar ve refüjler tekrar planlanmalıdır. Yeşil alanlar sulama sistemi ve çiçeklendirme için bir proje yapılmalıdır. Biz 3 araçla geceleri şehir geçişindeki yeşil alanları suluyoruz. Fakat bu sistem çokta faydalı değil. Bu alanlara otomatik ıslatma sistemi kurulmalıdır” dedi.

ordu.jpgordu-cevre.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler