Marşımız Anlatıldı

Marşımız Anlatıldı

Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programı Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AKÇAABAT’TA İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ KUTLANDI

 

Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programı Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Ak Parti Akçaabat Belediyesi Başkan Adayı Osman Nuri Ekim, İdari amirler, STK Temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Abdullah Cihan’ın Kur-an’ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nuri Kamçı yaptı. Kamçı konuşmasında, “Türk Milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesinde yaşananları bir parça olsun anlatabilmek için hazırlanan bu programda hem İstiklal Mücadelesinde milletimizin yaşadıklarını hem İstiklal Marşımızın hangi koşullarda ve zihniyette yazıldığını hatırlatmak istedik.   Değerli şairimiz M. Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Konuşmanın ardından Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından, Akçaabat Belediye Tiyatrosu ekibinden Bülent Mumcu ve Recep Şen’in yönetmenliğini yaptığı, ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın Kabulü’ adlı tiyatro gösterisi yapıldı.

Tiyatro gösterisinin ardından konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ise  “ Bugün İstiklal Marşı’nın gönülden kaleme aktığı o büyük fikir adamının, şairimizin duygu ve düşüncesini yeniden genç nesillere anlatma ve yaşatma zamanıdır.” ifadelerini kullandı. 

Program sonunda Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, programda görev alan öğrencilere katılım belgesi verdiler.

2-466.jpg

3-387.jpg

4-320.jpg

 

6-208.jpg

13-067.jpg

14-061.jpg

15-053.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler