Mahalle Mahalle Gezip Anlatıyor

Mahalle Mahalle Gezip Anlatıyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi, bağımlılıkta mücadelede toplumun yerel dinamiklerini harekete geçirmek için çalışmalara hız verdi.

 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, bağımlılıkla mücadele için yerel dinamiklerle istişare halinde olarak ortak çalışma yapacaklarını söyledi.

Boz, bu bağlamda ki ilk çalışmasına da Akçaabat İlçesi Hıdırnebi Yaylasında başladı. Acısu Mahalle Muhtarı Ahmet Özkurt ile mahalle sakinlerini yaylada ziyaret eden Boz ve ekibi, muhtar Özkurt’a ve mahalle sakinlerine bağımlılıkla mücadelede bilgi verdi. Boz, Özkurt’tan muhtar olarak bağımlılıkla mücadelede kendisinden destek isteyerek, “Mahallenin muhtarı olarak sizde bir Yeşilay gönüllü elçisisiniz. Mahallenizde Yeşilay’ın faaliyetlerini anlatarak zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları yönünde bilgilendirme yaparsanız, sağlıklı gelecek için sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmuş olursunuz. Bu sayede de bağımlılığın önlenmesi açısından büyük mesafe kaydetmiş oluruz”. İnsanlar mahallelerdeki her türlü olumsuzluklarda ilk olarak muhtarlara başvuruyor. O anlamda muhtarlardaki bilincin artırılması çözüm sunabilme kapasitesini de artıracaktır” dedi.

Boz, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin son yıllarda yaptığı çalışmalar sonrasında Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın (TBM) ortaya çıktığını belirterek, bu eğitimlerin anaokulu, ilkokul, lise ve yetişkin versiyonları olduğunu ve TBM kapsamında öğrencilere yaş grubuna uygun olarak bağımlılık önleme eğitimleri verildiğini söyledi. Boz, “Tasarlanan birçok başarılı projenin yerelde uygulanmaması büyük bir sorun oluşturuyordu. 2016 yılında şube başkanı olduktan sonra Yeşilay Cemiyeti’nin Trabzon’da var olduğunu hissettirdik. Artık Yeşilay Trabzon’da tanınıp ve biliniyor. Şimdi de siz değerli muhtarlarımızın Yeşilay’ın yanında olup projelerimizde yer almasını arzuluyoruz. Sahaya inmek ve topluma ulaşmamız için sizlerin desteklerini istiyoruz. Çalışmalarımızı her kesime yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Yeşilay olarak bağımlılıklarla ilgili mesajlarımızı en temel düzeyde mahalleye ve sokağa yaygınlaştırma açısından sizleri mahallerde ziyaret etmemizin amacı muhtarların farkındalık ve bilinç düzeyini arttırmak. Hem sizler için sağlıklı yaşam tercihleri yapmaya yönlendirirken topluma da örnek olmalarını sağlayacak. Bir bağımlı kapısını çaldığında muhtar o bağımlıya nasıl yaklaşmalı? Bağımlıyla ve ailesiyle nasıl iletişim kurmalı? Bu kişileri nereye yönlendirmeli? Bir uyuşturucu satıcısı gördüğünde ne yapmalı, nereyi aramalı. Bu temel konularda bilgi eksikliklerini gidermeyi ve muhtarlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

koksal-boz-sigara.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler