Maden Köyünde Yol Sıkıntısı

Maden Köyünde Yol Sıkıntısı

İlçemiz Maden Köyüne ulaşımı sağlayan yol adeta "Sırat Köprüsü" gibi

İlçemizin en yüksek rakımına sahip köylerinden biri olan Maden Köyü’nün ulaşımdan yana büyük sıkıntısı var. Yetkililerin ilgisizliğinin had safhada olması köy halkını her gün ölümle burun buruna getiriyor.

 

Köye ulaşımı sağlayan yolun 35 metrelik bölümünde yaklaşık olarak 6 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle, daha önce yine aynı tehlikeden ötürü betonla kaplanan yolun altı boşaldı.

Beton zeminin altı yaklaşık olarak 1 metre kayan yolun büyük tehlike oluşturmasına rağmen aradan geçen süre zarfında yapılmaması vatandaşları çileden çıkartıyor.

Köyün tek yolu olması nedeniyle her gün araçlarıyla bu yoldan geçmek zorunda kalan köylüler hayatlarını tehlikeye atarlarken; yetkililerin 35 metrelik bir istinat duvarı yaparak soruna çözüm bulmaları gerekirken bu durumu hiçe saymalarına ise bir anlam veremiyorlar.

 Maden Köyü Yolu’nun tehlikesi bununla da bitmiyor. Bu tehlikeyi atlattıktan sonra yollarına devam eden Maden Köyü halkını yine aynı yol güzergahında bu kez çökme tehlikesi olan bir köprü bekliyor.

Dere yatağına inşa edilen köprü ayaklarından birinin altının tamamen boşalması yetmezmiş gibi köprünün değişik yerlerinde 10 santimetreyi geçen çatlakların da oluşması tehlikenin boyutunu daha da artırıyor.

Her iki konuyu da yetkililere aktardığını ve ivedi olarak çözüm beklediklerini bildirdiğini belirten Maden Köyü Muhtarı Emrullah Cesur, sorunun hallini gerçekleştirecek yetkililerden sadece günübirlik tavsiyeler aldığını belirterek duruma isyan ediyor. Cesur, “olası ölümlerin sorumlusu onlar olacak.” dedi.

Maden Köyü’ne ulaşımın sağlandığı tek yolun güzergahında köylüleri iki ölüm tuzağı bekliyor. Köy yolunun 35 metrelik bölümünün altında yaklaşık 1 metrelik bir çukur oluşturan heyelanın yarattığı hasar 6 aydır giderilemezken, bir ayağının altı tamamen boşalan ve değişik yerlerinde çatlaklar oluşan yol üzerindeki köprü ise yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

maden-koyu.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler