LGS Trabzon Birincisi Akçaabat’tan

LGS Trabzon Birincisi Akçaabat’tan

LGS Trabzon Birincisi Akçaabat’tan

 

LGS Trabzon Birincisi Akçaabat’tan

LGS Trabzon İl Birincisi Akçaabat Yıldızlı TOKİ Ortaokulundan Sefa Eren Bulguroğlu oldu. Trabzon’da 20 Haziran 2020 tarihinde 214 okulda yapılan LGS'de 13 bin 967 öğrenci arasında gösterdiği başarılı performansla ilde ilk sırayı almayı başaran Sefa Eren Bulguroğlu, Türkiye birinciliğini bir hatayla kaçırdı.

Trabzon İl birincisi olan Bulguroğlu’nun, Türkiye birinciliğini ise tek bir hatayla kaçırdığı öğrenildi. İlçenin başarısının tescillendiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün, yüzde 12’lik dilimde ilçeden 200 öğrencilerinin olduğunu söyledi. LGS 2020 il birincisi olan Bulguroğlu gibi ilçede derece yapan öğrenciler bugün ilçe milli eğitim müdürü tarafından ödüllendirilecek.

 

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLACAKTI

İlçedeki öğrencilerin başarısını değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün, “Akçaabat Yıldızlı TOKİ Ortaokulundan Sefa Eren Bulguroğlu öğrencimiz sadece tek bir hata yaparak 497,9542 ile 0,01’lik derece yaparak Trabzon’da birinci oldu. Hata yapmasaydı Türkiye birincisi olacaktı. Nasip bu şekildeymiş. Öğrencimizi, velimizi aradık. Bugün de ilçemizde ilk 3’e giren öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Öğrencilerimizin başarısı ilçemiz, ilimiz adına bizi gerçekten motive etti. Bakanlık bünyesinde yapılan uzaktan eğitimin Akçaabat’ta da iyi uygulandığını bu öğrencilerimizin sonuçlarıyla bir kez daha teyit etmiş olduk. Ben öğretmen arkadaşlarımızı, velimizi ve öğrencimizi tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

AKÇAABAT’TAN 200 ÖĞRENCİ YÜZDE 12’LİK DİLİME GİRDİ İlçenin başarı yüzdelik dilimini açıklayan Akgün, “Yüzdelik olarak 0,01’e Sefa Eren öğrencimiz girdi. Yüzde 1’lik dilimde 12 öğrencimiz var. Yüzde 3’lük dilimde ise 39 öğrencimiz var. Yüzde 12’lik dilimde 200 öğrencimiz var. Trabzon, Yomra ve Akçaabat Fen Lisesine gidecek 39 tane öğrencimiz var.” şeklinde kaydetti.

bulguroglu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler