Kuruçam'da Çilek

Kuruçam'da Çilek

DOKAP-TARIM” kapsamında Kuruçam Köyü’nde kurulan çilek bahçelerinden yılın ilk ürünü alınmaya başlandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı işbirliğinde yürütülen “Doğu Karadeniz Bölgesindeki Küçük Ölçekli Çiftçilerin Yaşam Seviyelerinin İyileştirilmesi Projesi “DOKAP-TARIM” kapsamında Kuruçam Köyü’nde kurulan çilek bahçelerinden yılın ilk ürünü alınmaya başlandı.

Proje kapsamında Kuruçam ve Darıca da 2008 yılında çiftçi talepleri doğrultusunda oluşturulan çilek bahçelerinde frigo fidelerin kullanılması ve uygun tekniklerin Türk-Japon proje ekibince çiftçilere aktarılması sonucu Trabzon'da yerli Akçaabat Çileği erken dönemde pazara sunuldu.

Proje merkezinde 7 Japon ve 6 Türk mühendis ile bölge genelinde yayımdan sorumlu 24 ziraat mühendisi ve teknisyeninin araştırma ve uygulamalı yayım faaliyetlerinde bulundukları proje faaliyetlerinin bir parçası olarak Akçaabat Kuruçam'da 2.75 dekarlık çilek bahçesinin yanı sıra Akçaabat Darıca'da 2 dekar ve Maçka Çoşandere'de 2.25 dekar alanlarda çiftçilere çilek bahçesi kurulmuş ve uygun fideler proje tarafından sağlanmıştı.

Proje ekiplerince yıl boyu kontrolleri yapılan bahçelerden yılın ilk hasatı Kuruçam'da 20 Mayıs 2009'de, Tarım İl Müdürlüğü ve JICA uzmanlarının da katılımı ile saat 14:00 de gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler