Kurtuluş ve 1. Dünya Savaşı

Kurtuluş ve 1. Dünya Savaşı

Akçaabat Belediyesince Akçaabat’ın kurtuluşunun 101. Etkinlikleri kapsamında Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ‘1. Dünya Savaşı ve Akçaabat’ın İşgali’ konulu konferans yapıldı.

 

Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’in konuşmacı olduğu konferansa; Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Gençlik ve Spor Müdürü Engin Uzun, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Ali Güngör AK Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, daire amirleri, meclis üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek konferansta 1. Dünya Savaşı’nın evrelerini ve savaş zamanında Akçaabat’ta yaşananları anlattı. Savaş zamanlarında vatandaşların Akçaabat’ın birçok yerinde mevziler açarak ilçemizi koruduğunu belirtti. Savaşlarda, kazanan taraf olmadığını aksine büyük yaralar açıldığını dile getiren Prof. Dr. Rahmi Çiçek, günümüzde Orta Doğu’da yaşanan karışıklıklara da değindi. Geleceğimizin emanetçileri gençlere seslenen Prof. Dr. Rahmi Çiçek, birtakım güçlerin oyunlarına gelmeden milli şuur içerisinde ilerlemeleri gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

akcaabat-belediye-baskani-sefik-turkmne.jpg

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen  “Ülkemiz de Akçaabatımız da büyük mücadeleler sonucu kurtarılmıştır. Savaş zamanlarında Akçaabat’ta çete savaşları yaşanmış ve vatandaşlarımız Akçaabat’ın her sırtına mevziler açmıştır.  Buralardaki mevzileri gören biri olarak Akçaabat’ı korumak için sarf edilen gayreti çok iyi biliyorum. Millet olarak okuyan, araştıran, sorgulayan insanlar olmalıyız. Tarihimizi, kültürümüzü en iyi şekilde bilmeliyiz. Geleceğimizi buna göre şekillendirmeliyiz. Akçaabatımızın kurtuluşunun 101. Yıl dönümünde bizlerle bilgi paylaşımında bulunan hocamıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

Konferansta konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, “ Geçmişte yaşanılan savaşlar, doğal afetler bugün yaşadığımız zamanı belirliyor. Bizler, okuyup araştırarak yaşadığımız coğrafyayı kültürü ve tarihiyle en iyi şekilde bilmeliyiz. Tüm umudumuz gençlerimizdir. Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’e bizlerle bilgi paylaşımında bulunduğu için teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferans sonunda öğrenciler merak ettiklerini Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’e yönelterek sorularına cevap aradılar.

Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’e plaket takdim ettiler.

Mevlid-i Şerif Okutuldu

Konferansın ardından Akçaabat’ın kurtuluşunun 101. Yılı münasebetiyle Akçaabat Belediyesince Ortamahalle Yeni Camiinde şehitler için mevlid-i şerif ve Kur-an’ı Kerim okutuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler