Kur'an Okumada 1.Oldu

Kur'an Okumada 1.Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü 2010-2011 Öğretim Yılı İmam Hatip Liseleri Arası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması Of'ta Gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü 2010-2011 Öğretim Yılı İmam Hatip Liseleri Arası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması Of'ta gerçekleşti. Yarışmada Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hacı bayram Parmak 948 puanla birinci, Vakfıkebir AİHL öğrencisi Muhammet Saka 937 puanla ikinci, 936 puan alan Trabzon AİHL öğrencisi Bekir Yıldız ise üçüncü oldu.

 

Of Sahil Günbatımı Tesisleri'nde gerçekleşen yarışma Türkiye Birincisi İmam Hatip Ali Derman'ın Kur'an tilavetiyle başladı. Of İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Sabri Korkmaz'ın açılış konuşmasını yapmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız, misafir yarışmacıları Of'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Of Kaymakamı Tuncay Sonel ise Kur'an-ı okumak anlamak ve yaşamanın herkes için çok önemli olduğunu belirtti. Kaymakam Sonel, "Hem ahiret için hem dünya için güzel işler yapmak çok önemli. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. Sonel, ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencileri öğretmenleriyle birlikte bir hafta sonu uçakla İstanbul'u gezdirme sözü verdi.

 

Yarışmaya Trabzon, Akçaabat, Araklı,Arsin, Çaylara, Şalpazarı, Tonya, Maçka, Of, Arsin, Beşikdüzü, Sürmene olmak üzere toplam on iki İmam Hatip Lisesi katıldı. Yarışmanın jüri üyelerini, yarışmaya katılan her okuldan bir meslek dersi öğretmeni oluşturdu. Yarışmanın jüri başkanlığını yapan Of Müftüsü Mehmet Genç, taban puan 60, yüzünden okuma 10, tecvid-mahreç 10, makam 10, ses 10 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yarışmacıların değerlendirmeye tabi tutulduklarını belirtti.

 

Yarışmada birinci olan Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hacı bayram Parmak, 8 Mayıs'ta Ordu'da gerçekleştirilecek bölge yarışmasında Trabzon'u temsil etmeye hak kazandı.

 

Dereceye giren öğrencilere tam, yarım ve çeyrek altın, takım elbise, ayakkabı, saat ve kitap setlerini Of Kaymakamı Tuncay Sonel takdim etti. Yarışmaya katılan öğrencilerin çeyrek altın, takım elbise, ayakkabı, saat, kitap setlerini ise Stajyer Kaymakam Osman Sayılır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız ve Of Müftüsü Mehmet Genç verdi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim